Ingredience
- svazek chřestu
- kousek másla
- plátky kvalitní šunky s vysokým podílem masa
- sůl a pepř
- plátky eidamu či goudy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z chřestu odkrojíme jeho spodní část a pomocí škrabky ho oloupeme (není nutné loupat hlavičku a stonek pod hlavičkou). Poté jej vhodíme do vroucí osolené vody necháme vařit 4-5 minut. Chřest vyjmeme a ihned opláchneme studenou vodou. Na sítku jej necháme pořádně okapat.
-
Plátky šunky přepůlíme. Dno větší zapékací misky vymažeme máslem.
Každý stonek chřestu odspodu obalíme přepůleným pátkem šunky a položíme jej do zapékací misky vedle sebe. Poté takto připravené stonky překryjeme plátkovým sýrem tak, aby ůstaly nezakryté hlavičky. Na závěr chřest lehce osolíme, opepříme a necháme jej při 200 st. zapéct cca 7 minut.