Reklama
Zapékaný chřest
Fotogalerie:

Zapékaný chřest

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín
Podávej ho s pošírovaným vajičkem nebo volským okem.

Ingredience

  • svazek chřestu
  • kousek másla
  • plátky kvalitní šunky s vysokým podílem masa
  • sůl a pepř
  • plátky eidamu či goudy

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Z chřestu odkrojíme jeho spodní část a pomocí škrabky ho oloupeme (není nutné loupat hlavičku a stonek pod hlavičkou). Poté jej vhodíme do vroucí osolené vody necháme vařit 4-5 minut. Chřest vyjmeme a ihned opláchneme studenou vodou. Na sítku jej necháme pořádně okapat.

  2. Plátky šunky přepůlíme. Dno větší zapékací misky vymažeme máslem.
    Každý stonek chřestu odspodu obalíme přepůleným pátkem šunky a položíme jej do zapékací misky vedle sebe. Poté takto připravené stonky překryjeme plátkovým sýrem tak, aby ůstaly nezakryté hlavičky. Na závěr chřest lehce osolíme, opepříme a necháme jej při 200 st. zapéct cca 7 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové medailonky na letním salátu

Vepřové medailonky na letním salátu

Vskutku letní pokrm se vším, co ke sluníčku patří: svěží, zdravý, dietní a hlavně ...
Vaříme express /20.05.13
Brynzové koláčky

Brynzové koláčky

Brynzová směs by měla být vychlazená.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /26.02.15
Smetanové těstoviny s listovým špenátem a mandlemi

Smetanové těstoviny s listovým špenátem a mandlemi

Z čerstvého špenátu je to ještě lepší.

Monika Kupcová, Olomouc

Vaříme express /13.05.16
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Vepřové plátky z jednoho pekáče

Vepřové plátky z jednoho pekáče

Chutě masa i zeleniny se dokonale propojí.
Karolína Skupová, Litoměřice
Vaříme express /09.01.13
Mozzarella v bramborovém kabátku

Mozzarella v bramborovém kabátku

Plátky mozzarelly smažené v bramborovém těstíčku.
Vaříme express /21.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu