Reklama
Zapékané těstoviny
Fotogalerie:

Zapékané těstoviny

Jiřina Bejdáková

Studénka
Skvělé jídlo, které vařím opravdu často.
Jiřina Bejdáková, Studénka

Ingredience

  • 1/2 sáčku těstoviny
  • 1 cibule
  • 100 g žampiony
  • olej
  • zelenina mražená na čínu
  • bujón slepičí
  • sůl
  • pepř
  • 1 smetana zakysaná
  • vegeta
  • česnek
  • voda
  • sýr plátkový
  • 300 g maso kuřecí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. V ohnivzdorné míse os­mažíme najemno nakrájenou cibulku a kostky masa.
  2. Přidáme nakrájené žampiony‚ přisypeme mraženou zeleninu (může být i čerstvá) a zprudka opražíme.
  3. Osolíme‚ opepříme‚ přidáme najemno nakrájený česnek‚ vegetu‚ nadrobíme bujon, zalijeme trochou vody a vmícháme kys. smetanu.
  4. Povaříme, poté přisypeme nevařené těstoviny. Dolejeme vodu a dáme do trouby na 15 minut. Poté posypeme sýrem a znovu zapečeme.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka ‚‚Pálivec‘‘

Pomazánka ‚‚Pálivec‘‘

Je ostrá a voní po česneku. Marta Černínová, Mokré Lazce
Vaříme express /20.02.10
Bleskový koláč s tvarohem

Bleskový koláč s tvarohem

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /24.03.18
Banánové bagetky

Banánové bagetky

Pavla Vaníčková, Vysoké nad Jizerou

Vaříme express /21.08.18
‚‚Šumajstr‘‘

‚‚Šumajstr‘‘

Zdravé jednoduché jídlo, které je navíc hned hotové.
Josef Novák, Praha
Vaříme express /09.02.10
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Tuhle polévku vařím ráda, protože ze zbytku uzeného masa uvařím ještě rizoto a oběd ...

Vaříme express /26.02.13
Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Krůtí maso a bylinky, to je cesta k zachování přirozené chuti.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /09.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu