Reklama
Zapékané těstoviny
Fotogalerie:

Zapékané těstoviny

Jiřina Bejdáková

Studénka
Skvělé jídlo, které vařím opravdu často.
Jiřina Bejdáková, Studénka

Ingredience

  • 1/2 sáčku těstoviny
  • 1 cibule
  • 100 g žampiony
  • olej
  • zelenina mražená na čínu
  • bujón slepičí
  • sůl
  • pepř
  • 1 smetana zakysaná
  • vegeta
  • česnek
  • voda
  • sýr plátkový
  • 300 g maso kuřecí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. V ohnivzdorné míse os­mažíme najemno nakrájenou cibulku a kostky masa.
  2. Přidáme nakrájené žampiony‚ přisypeme mraženou zeleninu (může být i čerstvá) a zprudka opražíme.
  3. Osolíme‚ opepříme‚ přidáme najemno nakrájený česnek‚ vegetu‚ nadrobíme bujon, zalijeme trochou vody a vmícháme kys. smetanu.
  4. Povaříme, poté přisypeme nevařené těstoviny. Dolejeme vodu a dáme do trouby na 15 minut. Poté posypeme sýrem a znovu zapečeme.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječný dip k zelenině

Vaječný dip k zelenině

Jiřina Komárová, Plzeň
Vaříme express /24.10.18
Pomazánka z tresčích jater

Pomazánka z tresčích jater

Hodí se třeba jako zdravá večeře.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /16.10.15
Těstoviny s lilkem a ricottou

Těstoviny s lilkem a ricottou

Gabriela Jílková, Polička

Vaříme express /26.05.19
Voňavé filé na karí a smetaně

Voňavé filé na karí a smetaně

Ryby zbožňujeme ve všech podobách. Přestože se večer vracíme domů z práce poměrně ...
Vaříme express /03.06.13
Těstoviny s cibulovou omáčkou

Těstoviny s cibulovou omáčkou

Díky životu na vysokoškolských kolejích a občas doslova nepoživatelnému jídlu v menze ...
Vaříme express /20.08.08
Z modrého sýra

Z modrého sýra

Máme rádi, když je trochu pikantní.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /04.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu