Reklama
Zapékané těstoviny
Fotogalerie:

Zapékané těstoviny

Růžena Marečková

Dobříš
Tento zajímavý dort je výborný i zastudena.
Růžena Marečková, Dobříš

Ingredience

  • 300 g těstoviny
  • 1 lžička sůl
  • 20 ml olej olivový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g šunka
  • 200 g sýr plátkový
  • 1 vejce
  • 2 lžíce smetana
  • svazek cibulka jarní

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kolínka v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka, vodu slijeme a kolínka necháme okapat. Poté je pokapeme olivovým olejem, osolíme, opep-říme a vše promícháme.
  2. krok2 Připravíme si vymazanou dortovou formu, kterou z jedné poloviny naplníme těstovinami, poté vrstvíme sýr, šunku, sýr a opět těstoviny. Tento postup zopakujeme. Na závěr vše zatížíme.
  3. krok3 V misce našleháme vejce společně se solí, smetanou a pepřem. Vaječnou směs nalijeme na těstoviny a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 25 minut.
  4. Hotový dort podáváme nakrájený na porce, které na talíři ozdobíme nasekanou čerstvou cibulkou.
     
    TIP: Můžeme použít dva druhy sýra, jeden dáme hned na těstoviny a druhý poskládáme na plátky šunky. Specifickou chuť má napřiklad sýr uzený, výborný je toastový. Místo šunky lze dát debrecínskou nebo kladenskou pečeni. Jídlo má pak výraznější chuť.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s chilli

Těstoviny s chilli

Těstovinový salát k večeři pro dva zamilované jistě přijd vhod. Věra Georgievová, ...
Vaříme express /13.10.08
Superrychlé knedlíky z mikrovlnky

Superrychlé knedlíky z mikrovlnky

S vejci od domácích slípek jsou krásně žluté.

Janka Schromová, Banská Belá...

Vaříme express /12.05.15
Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Chutné a syté jídlo, které se nepřejí.

Marcela Gottsteinová, Pardubice

Vaříme express /11.04.16
Grilované banány se slaninou

Grilované banány se slaninou

Jak připravit chutný zákusek na grilu? Snadno a rychle!

Vaříme express /23.05.12
Cuketová nádivka

Cuketová nádivka

Je dobrá teplá i studená, to je výhoda. Chutná s bramborami ...

Vaříme express /09.09.16
Vinná klobása zapečená s kaší

Vinná klobása zapečená s kaší

Když spěchám a potřebuji uvařit oběd rychle, upeču vinnou klobásu.

Božena ...

Vaříme express /10.02.14
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama