Reklama
Zapékané těstoviny
Fotogalerie:

Zapékané těstoviny

Růžena Marečková

Dobříš
Tento zajímavý dort je výborný i zastudena.
Růžena Marečková, Dobříš

Ingredience

  • 300 g těstoviny
  • 1 lžička sůl
  • 20 ml olej olivový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g šunka
  • 200 g sýr plátkový
  • 1 vejce
  • 2 lžíce smetana
  • svazek cibulka jarní

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kolínka v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka, vodu slijeme a kolínka necháme okapat. Poté je pokapeme olivovým olejem, osolíme, opep-říme a vše promícháme.
  2. krok2 Připravíme si vymazanou dortovou formu, kterou z jedné poloviny naplníme těstovinami, poté vrstvíme sýr, šunku, sýr a opět těstoviny. Tento postup zopakujeme. Na závěr vše zatížíme.
  3. krok3 V misce našleháme vejce společně se solí, smetanou a pepřem. Vaječnou směs nalijeme na těstoviny a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 25 minut.
  4. Hotový dort podáváme nakrájený na porce, které na talíři ozdobíme nasekanou čerstvou cibulkou.
     
    TIP: Můžeme použít dva druhy sýra, jeden dáme hned na těstoviny a druhý poskládáme na plátky šunky. Specifickou chuť má napřiklad sýr uzený, výborný je toastový. Místo šunky lze dát debrecínskou nebo kladenskou pečeni. Jídlo má pak výraznější chuť.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanové těstoviny s listovým špenátem a mandlemi

Smetanové těstoviny s listovým špenátem a mandlemi

Z čerstvého špenátu je to ještě lepší. Monika Kupcová, Olomouc
Vaříme express /13.05.16
Hamburgery

Hamburgery

Mám je moc rád, dělám si je pravidelně.
Pavel Dvořák, Karviná
Vaříme express /07.06.10
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Večeře pro čtyřčlennou rodinu vyjde na 40 Kč.
 Irena Poláková, Rudná
Vaříme express /28.12.10
Chlebíčky se šunkovou pěnou

Chlebíčky se šunkovou pěnou

Elena Holubová, Ostrava

Vaříme express /27.06.18
Pappardelle s rajčátky

Pappardelle s rajčátky

Rudolf Staněk, Tábor

Vaříme express /19.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu