Reklama
Reklama
Zapékané těstoviny
Fotogalerie:

Zapékané těstoviny

Růžena Marečková

Dobříš
Tento zajímavý dort je výborný i zastudena.
Růžena Marečková, Dobříš

Ingredience

  • 300 g těstoviny
  • 1 lžička sůl
  • 20 ml olej olivový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g šunka
  • 200 g sýr plátkový
  • 1 vejce
  • 2 lžíce smetana
  • svazek cibulka jarní

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kolínka v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka, vodu slijeme a kolínka necháme okapat. Poté je pokapeme olivovým olejem, osolíme, opep-říme a vše promícháme.
  2. krok2 Připravíme si vymazanou dortovou formu, kterou z jedné poloviny naplníme těstovinami, poté vrstvíme sýr, šunku, sýr a opět těstoviny. Tento postup zopakujeme. Na závěr vše zatížíme.
  3. krok3 V misce našleháme vejce společně se solí, smetanou a pepřem. Vaječnou směs nalijeme na těstoviny a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 25 minut.
  4. Hotový dort podáváme nakrájený na porce, které na talíři ozdobíme nasekanou čerstvou cibulkou.
     
    TIP: Můžeme použít dva druhy sýra, jeden dáme hned na těstoviny a druhý poskládáme na plátky šunky. Specifickou chuť má napřiklad sýr uzený, výborný je toastový. Místo šunky lze dát debrecínskou nebo kladenskou pečeni. Jídlo má pak výraznější chuť.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Telecí pečeně s voňavou krustou

Telecí pečeně s voňavou krustou

Výtečný oběd, který vypadá slavnostně a jeho příprava je velice jednoduchá. ...
Vaříme express /12.11.17
Kuřecí čína s kukuřicí

Kuřecí čína s kukuřicí

Kuřecí čína je rychlá a kukuřice jí dodá skvělou chuť.
Růžena Kremlíková, ...
Vaříme express /23.05.12
Medově sladká rajská

Medově sladká rajská

Žádné maso, jen kolínka. A děti (i můj manžel) mají boule až za ušima! Když zbude, ...
Vaříme express /24.11.10
Sýrové kuřecí závitky

Sýrové kuřecí závitky

Kuřecí prsní řízky jsou plněné kremžskou hořčicí s třeným česnekem, papričkou a ...
Vaříme express /28.03.12
Vepřové válečky s brukví

Vepřové válečky s brukví

Jsou vhodné i k večeři.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /01.10.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama