Reklama
Reklama
Zapékané těstoviny
Fotogalerie:

Zapékané těstoviny

Růžena Marečková

Dobříš
Tento zajímavý dort je výborný i zastudena.
Růžena Marečková, Dobříš

Ingredience

  • 300 g těstoviny
  • 1 lžička sůl
  • 20 ml olej olivový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g šunka
  • 200 g sýr plátkový
  • 1 vejce
  • 2 lžíce smetana
  • svazek cibulka jarní

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kolínka v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka, vodu slijeme a kolínka necháme okapat. Poté je pokapeme olivovým olejem, osolíme, opep-říme a vše promícháme.
  2. krok2 Připravíme si vymazanou dortovou formu, kterou z jedné poloviny naplníme těstovinami, poté vrstvíme sýr, šunku, sýr a opět těstoviny. Tento postup zopakujeme. Na závěr vše zatížíme.
  3. krok3 V misce našleháme vejce společně se solí, smetanou a pepřem. Vaječnou směs nalijeme na těstoviny a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 25 minut.
  4. Hotový dort podáváme nakrájený na porce, které na talíři ozdobíme nasekanou čerstvou cibulkou.
     
    TIP: Můžeme použít dva druhy sýra, jeden dáme hned na těstoviny a druhý poskládáme na plátky šunky. Specifickou chuť má napřiklad sýr uzený, výborný je toastový. Místo šunky lze dát debrecínskou nebo kladenskou pečeni. Jídlo má pak výraznější chuť.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čtverečky s klobásou

Čtverečky s klobásou

Můžeme použít různé druhy klobás a sýrů. Kdo má rád pikantní mlsání, použije ...
Vaříme express /18.03.16
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Zdravou zeleninovou polévku krásně zjemní zakysaná smetana.

Marie Ospalíková, ...

Vaříme express /15.06.17
Pikantní kapr  od dehtáře

Pikantní kapr od dehtáře

Neobvyklá úprava štědrovečerní ryby.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /22.11.16
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Surovin je sice hodně, ale studená lahůdka je na stole hned.
Kateřina Gecová, Praha
Vaříme express /22.01.09
Salát s kukuřicí a ananasem

Salát s kukuřicí a ananasem

Je moc dobrý, hodí se třeba i ke grilovanému masíčku.

Renata Bílá, ...

Vaříme express /22.10.15
Velmi rychlá polévka

Velmi rychlá polévka

Patří v mojí rodině k nejoblíbenějším.
Eva Mykisková, Třebíč
Vaříme express /09.04.09
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama