Reklama
Zapékané plněné žampiony
Fotogalerie:

Zapékané plněné žampiony

Dominika Caisová

Zlín

Příprava je jednoduchá a výsledek přitom skvělý. Do nádivky někdy přidám i pórek nebo čerstvou papriku.

Dominika Caisová, Zlín

Ingredience

  • 12 ks žampiony
  • trocha soli
  • 1 žemle
  • trocha mléka
  • 300 g mleté míchané maso
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce plnotučná hořčice
  • 2 tvrdá červená rajčata
  • 1 lžička vegeta
  • trocha bílého pepře
  • 2 lžíce máslo
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme, odstraníme nohu a oloupeme. Vnitřek žampionů osolíme. Žemli nakrájíme na malé kostičky, pokapeme mlékem, které necháme vsáknout.

  2. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme žemli, vejce, hladkou mouku, lžíci plnotučné hořčice, lžičku vegety, bílý mletý pepř a podle chuti sůl.

  3. Vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme omytá a na kostičky nakrájená rajčata. Je lepší přidat je až nakonec, abychom je mícháním nerozmačkali. Připravené hlavičky hub naplníme masovou směsí. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní naplněné houby a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 220 °C. Zapékáme přibližně 20 minut. Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí špíz s rajčatovou salsou

Kuřecí špíz s rajčatovou salsou

Pro děti feferonku vynech Podle receptu Lenky Drahotové z Plzně
Vaříme express /26.07.18
Kotletka na kapustě

Kotletka na kapustě

Nápadité jídlo, které dělám na oslavy. 

Lenka Hárendarčíková, Olomouc

Vaříme express /26.10.16
Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Někdy je ještě před pečením okmínuji a osolím.

Dagmar Slámová, Prostějov

Vaříme express /24.08.17
Cuketa plněná mletým krůtím masem

Cuketa plněná mletým krůtím masem

Lehký pokrm do horkých letních dnů.

Veronika Hrubá, Jáchymov

Vaříme express /29.06.15
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Moje oblíbená pomazánka, kterou připravím snadno a rychle.
Jana Havlíčková, Ostroměř
...
Vaříme express /11.04.11
Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Výborné lehké jídlo, které je snadné na přípravu.

Veronika Paráková, Plumlov

Vaříme express /14.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu