Reklama
Zapékané plněné žampiony
Fotogalerie:

Zapékané plněné žampiony

Dominika Caisová

Zlín

Příprava je jednoduchá a výsledek přitom skvělý. Do nádivky někdy přidám i pórek nebo čerstvou papriku.

Dominika Caisová, Zlín

Ingredience

  • 12 ks žampiony
  • trocha soli
  • 1 žemle
  • trocha mléka
  • 300 g mleté míchané maso
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce plnotučná hořčice
  • 2 tvrdá červená rajčata
  • 1 lžička vegeta
  • trocha bílého pepře
  • 2 lžíce máslo
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme, odstraníme nohu a oloupeme. Vnitřek žampionů osolíme. Žemli nakrájíme na malé kostičky, pokapeme mlékem, které necháme vsáknout.

  2. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme žemli, vejce, hladkou mouku, lžíci plnotučné hořčice, lžičku vegety, bílý mletý pepř a podle chuti sůl.

  3. Vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme omytá a na kostičky nakrájená rajčata. Je lepší přidat je až nakonec, abychom je mícháním nerozmačkali. Připravené hlavičky hub naplníme masovou směsí. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní naplněné houby a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 220 °C. Zapékáme přibližně 20 minut. Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řapíkatá omáčka

Řapíkatá omáčka

Vyzkoušej a uvidíš, že si pochutnáš. Karolína Horská, Praha
Vaříme express /28.08.16
Palačinky s vanilkovým krémem

Palačinky s vanilkovým krémem

Tyto palačinky jsou tak skvělé, že mi je rodina sní většinou dřív, než sundám ...

Vaříme express /11.06.17
Marinovaný bůček na medu

Marinovaný bůček na medu

Maso získá díky medu a hořčici zvláštní nasládlou chuť. 

Zdena ...

Vaříme express /07.02.12
Nudličky s cuketou

Nudličky s cuketou

Když nevím, co vařit – je to snadné a rychlé.

Šárka Kadlečková, Tábor

Vaříme express /01.09.17
Ryby na houbách

Ryby na houbách

Zakusuj čerstvou křupavou bagetkou.

Jakub Klátil, Sokolov

Vaříme express /02.07.17
Pangasius ve slanině

Pangasius ve slanině

Ten, komu se zdá rybí maso suché, můj recept ocení. Slanina rybě dodá vůni ...

Vaříme express /15.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu