Reklama
Zapékané plněné žampiony
Fotogalerie:

Zapékané plněné žampiony

Dominika Caisová

Zlín

Příprava je jednoduchá a výsledek přitom skvělý. Do nádivky někdy přidám i pórek nebo čerstvou papriku.

Dominika Caisová, Zlín

Ingredience

  • 12 ks žampiony
  • trocha soli
  • 1 žemle
  • trocha mléka
  • 300 g mleté míchané maso
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce plnotučná hořčice
  • 2 tvrdá červená rajčata
  • 1 lžička vegeta
  • trocha bílého pepře
  • 2 lžíce máslo
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme, odstraníme nohu a oloupeme. Vnitřek žampionů osolíme. Žemli nakrájíme na malé kostičky, pokapeme mlékem, které necháme vsáknout.

  2. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme žemli, vejce, hladkou mouku, lžíci plnotučné hořčice, lžičku vegety, bílý mletý pepř a podle chuti sůl.

  3. Vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme omytá a na kostičky nakrájená rajčata. Je lepší přidat je až nakonec, abychom je mícháním nerozmačkali. Připravené hlavičky hub naplníme masovou směsí. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní naplněné houby a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 220 °C. Zapékáme přibližně 20 minut. Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní nákyp s hráškem

Jarní nákyp s hráškem

Servírování pokrmu přímo v malých miskách je velice elegantní. Pavla Kašíčková, ...
Vaříme express /10.04.17
Bramborovo-celerové placky

Bramborovo-celerové placky

Výborné jsou potřené taveným sýrem.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /20.06.14
Kuřecí řízečky s chřestem

Kuřecí řízečky s chřestem

Vařím pravidelně teplé večeře a někdy je problém vymyslet, co na stůl, abych ...
Vaříme express /23.04.13
Kuskus na karí

Kuskus na karí

Kdo má rád, přidá hlívu nebo žampiony.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Vaříme express /11.02.15
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Čím větší kloboučky, tím méně práce.

Pavel Štrougal, Ústí nad labem

Vaříme express /21.07.14
Pangasius ve slanině

Pangasius ve slanině

Ten, komu se zdá rybí maso suché, můj recept ocení. Slanina rybě dodá vůni ...

Vaříme express /15.08.16
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama