Příprava je jednoduchá a výsledek přitom skvělý. Do nádivky někdy přidám i pórek nebo čerstvou papriku.
Dominika Caisová, Zlín
Ingredience
- 12 ks žampiony
- trocha soli
- 1 žemle
- trocha mléka
- 300 g mleté míchané maso
- 1 vejce
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- 2 tvrdá červená rajčata
- 1 lžička vegeta
- trocha bílého pepře
- 2 lžíce máslo
- petrželka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žampiony očistíme, odstraníme nohu a oloupeme. Vnitřek žampionů osolíme. Žemli nakrájíme na malé kostičky, pokapeme mlékem, které necháme vsáknout.
-
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme žemli, vejce, hladkou mouku, lžíci plnotučné hořčice, lžičku vegety, bílý mletý pepř a podle chuti sůl.
-
Vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme omytá a na kostičky nakrájená rajčata. Je lepší přidat je až nakonec, abychom je mícháním nerozmačkali. Připravené hlavičky hub naplníme masovou směsí. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní naplněné houby a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 220 °C. Zapékáme přibližně 20 minut. Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.