Reklama
Zapékané nové brambory
Fotogalerie:

Zapékané nové brambory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vlasta Michalcová, Plzeň

Ingredience

  • na vymazání zapékací mísy olivový olej
  • 500 g nových brambor
  • 1 malá cuketa
  • 150 g hnědých žampionů
  • trocha soli a pepře
  • vegetka
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 150 g strouhaného sýra
  • hrst nasekané petrželky na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Olejem vymažeme zapékací mísu. Brambory omyjeme kartáčkem a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako cuketu. Žampiony očistíme a také nakrájíme na plátky.

  2. Na dno pekáčku střídavě klademe vrstvu brambor, cukety a hub. Každou vrstvu posypeme solí, pepřem a vegetkou.

  3. Takto pokračujeme, dokud stačí připravené suroviny.

  4. Vše zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Mísu vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 45 minut. Posypeme čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závin s červenou cibulí

Závin s červenou cibulí

Před pečením ho můžeme posypat sezamem. Veronika Marková, Český Těšín
Vaříme express /31.03.15
Plněná vajíčka s pestem

Plněná vajíčka s pestem

Andrea Macková, Prostějov

Vaříme express /21.03.18
Smažený chléb se zeleninou

Smažený chléb se zeleninou

Stačí, když máš doma chleby a vejce, večeře je hned hotová.

Zdeňka Sedláková, ...

Vaříme express /27.01.14
Špenátové trojúhelníčky

Špenátové trojúhelníčky

Jeden kousek je lehký předkrm.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /11.09.17
Kreolská rýže

Kreolská rýže

Vařená rýže se zeleninou a fazolemi je vhodná i pro vegetariány a vegany.
Vaříme express /08.05.17
Domácí malinová limonáda

Domácí malinová limonáda

Podle receptu

Miroslavy Čiržové z Opavy

Vaříme express /31.05.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu