Reklama
Zapékané chlebíčky se žampiony
Fotogalerie:

Zapékané chlebíčky se žampiony

Milena Čtvrtníčková

Chrudim
Moc dobrá, rychlá a teplá večeře pro celou rodinu, ale i originální luxusní pohoštění pro přátele k vínu.
Milena Čtvrtníčková, Chrudim

Ingredience

  • 2 bageta
  • 200 g žampiony
  • 2 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • 80 g pesto bazalkové
  • 80 g sýr kozí
  • 2 větvičky rajčátka cherry

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Francouzské bagety nakrájíme na plátky. Žampiony oloupeme, pokrájíme na tenké plátky a na másle osmahneme asi 7 minut. Houby okmínujeme a osolíme.
  2. Plátky bagety lehce potřeme bazalkovým pestem, na půlku každého krajíčku naneseme trochu žampionů, na druhou lžičkou trošku kozího sýra a na něj položíme čtvrtinu rajčátka.
  3. Chlebíčky naskládáme na plech a zapékáme pod grilem asi 10–15 minut.
  4. Podáváme ještě teplé, ale výborné jsou i studené.
     
    TIP: Jestli nemáš kozí sýr v oblibě, můžeš ho nahradit smackerem. Je to dokonce zdravější varianta. Koupíš ho ve zdravé výživě.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Finské brambory

Finské brambory

Místo uzeného můžeš použít i kostky šunky. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Vaříme express /05.02.13
Cibulovo-sýrový koláč

Cibulovo-sýrový koláč

Marta Nová, Prachatice
Vaříme express /09.11.18
Žampionová polévka

Žampionová polévka

Tato polívka je u nás moc oblíbená a nemá chybu.
Romana Vlková, Hlinsko
Vaříme express /04.07.10
S bylinkami

S bylinkami

Michaela Kropáčková, Loket

Vaříme express /16.01.19
Papriky plněné lečem

Papriky plněné lečem

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /24.10.19
Lovecký sýr se slaninou

Lovecký sýr se slaninou

Podle receptu

Nikoly Linkové z Dobříše

Vaříme express /13.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu