Ingredience
- 2 bageta
- 200 g žampiony
- 2 lžíce máslo
- špetka sůl
- špetka kmín
- 80 g pesto bazalkové
- 80 g sýr kozí
- 2 větvičky rajčátka cherry
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Francouzské bagety nakrájíme na plátky. Žampiony oloupeme, pokrájíme na tenké plátky a na másle osmahneme asi 7 minut. Houby okmínujeme a osolíme.
-
Plátky bagety lehce potřeme bazalkovým pestem, na půlku každého krajíčku naneseme trochu žampionů, na druhou lžičkou trošku kozího sýra a na něj položíme čtvrtinu rajčátka.
-
Chlebíčky naskládáme na plech a zapékáme pod grilem asi 10–15 minut.
-
Podáváme ještě teplé, ale výborné jsou i studené.