Reklama
Zapékané brambory s brokolicí
Fotogalerie:
 

Zapékané brambory s brokolicí

Klára Novotná
Klára Novotná
Svitavy

Rychlá a sytá večeře.

Klára Novotná, Svitavy

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • brokolice
  • 100 g kukuřice
  • 2 ks vařené vajíčko
  • 2 ks smetana na šlehání 31%
  • sůl, pepř
  • podravka
  • olivový olej sýr na posypání
  • olivový olej
  • 1 syrové vejce do směsi

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brokolici očistíme a dáme ji vařit do vroucí osolené vody na 8 minut. Brambory uvaříme ve slupce (nejlépe den předem), oloupeme a nakrájíme na stejná kolečka. Uvařená vajíčka oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a nachystáme si je do misky. Smetanu smícháme s vejcem, solí, pepřem a podravkou a vše promícháme.
  2. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem a vrstvíme brambory, na ně brokolici, vařená nakrájená vajíčka a kukuřici. Každou vrstvu proléváme smetanovou směsí.

  3. Plně naplněnou zapékací mísu dáme na 35 minut zapékat do trouby při teplotě 200 °C.

    Podáváme posypané strouhaným sýrem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

„Cigánské“ placičky

„Cigánské“ placičky

Kdo má rád pikantní jídla, ten placičky ocení. Dana Mikešová, Hovězí
Vaříme express /12.05.10
Kuře na rajčatech

Kuře na rajčatech

Má vnoučata ho prostě milují.

Hana Petrová, České Budějovice

Vaříme express /12.07.17
Nadívané karbanátky

Nadívané karbanátky

Rychlá a chutná večeře s nápadem.

Halina Wittová, Hradec Králové

Vaříme express /20.01.14
Salát s uzenou makrelou

Salát s uzenou makrelou

Svačinka nebo lehká večeře? Vyber si podle chuti. Podávej samostatně nebo s osmaženým ...
Vaříme express /24.11.10
Rychlé rizoto

Rychlé rizoto

Není sice úplně pravé, ale chutná výborně.
Martina Žejdlíková, Teplice
Vaříme express /19.10.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu