Reklama
Zapékané brambory s brokolicí
Fotogalerie:
 

Zapékané brambory s brokolicí

Klára Novotná
Klára Novotná
Svitavy

Rychlá a sytá večeře.

Klára Novotná, Svitavy

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • brokolice
  • 100 g kukuřice
  • 2 ks vařené vajíčko
  • 2 ks smetana na šlehání 31%
  • sůl, pepř
  • podravka
  • olivový olej sýr na posypání
  • olivový olej
  • 1 syrové vejce do směsi

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brokolici očistíme a dáme ji vařit do vroucí osolené vody na 8 minut. Brambory uvaříme ve slupce (nejlépe den předem), oloupeme a nakrájíme na stejná kolečka. Uvařená vajíčka oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a nachystáme si je do misky. Smetanu smícháme s vejcem, solí, pepřem a podravkou a vše promícháme.
  2. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem a vrstvíme brambory, na ně brokolici, vařená nakrájená vajíčka a kukuřici. Každou vrstvu proléváme smetanovou směsí.

  3. Plně naplněnou zapékací mísu dáme na 35 minut zapékat do trouby při teplotě 200 °C.

    Podáváme posypané strouhaným sýrem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinkovo-bramborové placičky

Bylinkovo-bramborové placičky

Z brambor se dá udělat spousta dobrot. Liběna Svatošová, Chomutov
Vaříme express /08.04.15
Zapečené křupavé housky se žampiony

Zapečené křupavé housky se žampiony

Rychlá pochoutka vhodná k jakékoli příležitosti.  

Natalija Šuněvičová, ...

Vaříme express /02.03.16
Krémová rajčatová polévka

Krémová rajčatová polévka

Vydatná polévka je naprosto univerzální. Můžeš ji jíst k snídani, k obědu ...
Vaříme express /20.10.08
Jednohubky s rajčaty

Jednohubky s rajčaty

Příjemně křupou, k vínu jsou úžasné!

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /16.03.15
Obložená vejce

Obložená vejce

Když zbyde bramborový salát od oběda, připravíme z něho obložená vejce.

Veronika ...

Vaříme express /25.02.13
Pangasius s čerstvým zázvorem

Pangasius s čerstvým zázvorem

Čerstvý zázvor připraví neskutečně milý chuťový zážitek.
Otto Plášek, Brno
...
Vaříme express /17.05.11
 

Nejnovější

Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice
Škola vaření /24.05.18
Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník

Zdravě a chutně /24.05.18
Kuřecí plátky s pestem

Kuřecí plátky s pestem

Marta Hladíková, Benešov

Zdravě a chutně /24.05.18
Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Švédské roštěnky s kaparovou omáčkou

Sváteční oběd

Podle receptu Olgy Šebestové z Krnova

Všehochuť /24.05.18
Nutrie na smetaně

Nutrie na smetaně

Vydatná klasika

Nutrie na smetaně

Všehochuť /24.05.18
Med z černého bezu

Med z černého bezu

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /24.05.18
Jahodový dort s marcipánem

Jahodový dort s marcipánem

POTĚŠÍ OČI I MLSNÝ JAZÝČEK

Kombinace čerstvých jahod, ...

Sladký život /24.05.18
Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama