Reklama
Zapečený těstovinový mazec
Fotogalerie:

Zapečený těstovinový mazec

Lucie Tůmová
Lucie Tůmová
Velké Meziříčí

Rychlá večeře, která zasytí.

Lucie Tůmová, Velké Meziříčí

Ingredience

  • 1/2 kg mleté maso
  • celý balíček těstoviny
  • 1 čertovská omáčka
  • 1 cigánská omáčka
  • 1 šlehačka
  • špetka pepř
  • dle chuti sůl
  • bazalka
  • dle chuti česnek
  • 1 cibule
  • 200 g sýr na strouhání

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Najemno nakrájenou ciibuli osmahneme na oleji a přidáme mleté maso. Okořeníme a občas zamícháme, aby se nám maso nepřipálilo. Zalijeme čertovskou a cigánskou omáčkou a nakonec přilijeme šlehačku.
  2. Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a dáme asi na 10 minut zprudka zapéct do předem vyhřáté trouby. Podáváme posypané strouhaným sýrem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Míchaný salát se smetanou

Míchaný salát se smetanou

Tento osvěžující salát se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu, přijde ...
Vaříme express /15.12.10
Omeleta s bramborami

Omeleta s bramborami

Je to vydatné jídlo, které se hodí jako lehčí oběd nebo naopak sytější večeře.
...
Vaříme express /21.11.12
Lovecké těstoviny

Lovecké těstoviny

Jsou pikantní, rychle hotové a moc dobré.

Lucie Strakošová, Trnávka

Vaříme express /28.06.12
Kuskus se sušenými rajčaty

Kuskus se sušenými rajčaty

Neznám rychlejší a jednodušší teplé jídlo, než je kuskus. Jde zkombinovat s různými ...
Vaříme express /02.01.14
Fazolový salát

Fazolový salát

Je dobrý na chlebíčky i jen tak k rohlíku.

Dagmar Marischlerová, Vyškov

Vaříme express /25.03.13
Nesmažený „smažák“

Nesmažený „smažák“

Není tak tučný jako ten klasický. Můžeš přidat různé další ingredience.

Otto ...

Vaříme express /20.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu