Před dopečením můžeme těstoviny ještě posypat strouhaným sýrem.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 250 g těstoviny
- 400 g zmrazený špenát
- 250 g uzené maso
- 150 g slanina
- 1 cibule
- 2 lžíce strouhanka
- 3 vejce
- 100 ml mléko
- sůl
- olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Slaninu nakrájíme nadrobno, orestujeme a polovinu promícháme s uvařenými těstovinami. Ke zbylé slanině přidáme rozmrazený špenát, krátce podusíme, osolíme a přidáme opraženou strouhanku. Cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na pánvičce spolu s uzeným masem pokrájeným na kostičky a přidáme do špenátu.
-
Do zapékací mísy dáváme střídavě vrstvu těstovin a špenátové směsi a dáme zapéct do trouby. Když začnou těstoviny na povrchu zlátnout, zalijeme je rozšlehanými vejci s mlékem a dopečeme.