Reklama
Zapečený špenát s těstovinami a uzeným masem
Fotogalerie:

Zapečený špenát s těstovinami a uzeným masem

Zdeňka Polanská
Zdeňka Polanská
Vsetín

Před dopečením můžeme těstoviny ještě posypat strouhaným sýrem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 250 g těstoviny
  • 400 g zmrazený špenát
  • 250 g uzené maso
  • 150 g slanina
  • 1 cibule
  • 2 lžíce strouhanka
  • 3 vejce
  • 100 ml mléko
  • sůl
  • olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu  nakrájíme nadrobno, orestujeme a polovinu promícháme s uvařenými těstovinami. Ke zbylé slanině přidáme rozmrazený špenát, krátce podusíme, osolíme a přidáme opraženou strouhanku. Cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na pánvičce spolu s uzeným masem pokrájeným na kostičky a přidáme do špenátu.

  2. Do zapékací mísy dáváme střídavě vrstvu těstovin a špenátové směsi a dáme zapéct do trouby. Když začnou těstoviny na povrchu zlátnout, zalijeme je rozšlehanými vejci s mlékem a dopečeme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené sýrové večky

Zapečené sýrové večky

Výborné pohoštění pro návštěvu. Vlastimila Kušková, Žebrák
Vaříme express /24.02.10
Rýžové šišky s párkem

Rýžové šišky s párkem

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /09.02.18
Melounový sorbet

Melounový sorbet

Jsou z něj nadšené nejen děti.

Alexandra Lípová, Břeclav

Vaříme express /25.07.16
Polévka z mletého masa

Polévka z mletého masa

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /01.03.18
Paprikové strapačky

Paprikové strapačky

Výborná specialita z Moravy.

Radana Spilková, Karlovy Vary

Vaříme express /12.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu