Reklama
Zapečený pórek
Fotogalerie:

Zapečený pórek

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Chutná nám nejenom teplý, ale i studený.

Nikola Bilová, Rybí

Ingredience

  • 8 ks brambory
  • 500 g pórek
  • sůl podle potřeby
  • 200 g drůbeží šunka
  • máslo na vymazání
  • trocha strouhanky
  • trocha pepře
  • 100 g sýr
  • 2 vejce
  • 200 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kroužky.
  2. Pórek dáme na pět minut vařit do osolené vody‚ aby změkl. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a rozdělíme ji na čtyři díly. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

  3. Uvařený pórek scedíme a necháme okapat. Mísu začneme plnit. Nejprve si nakrájíme na kolečka uvařené brambory a vytvoříme z nich první vrstvu. Osolíme a opepříme. Přidáme část pórku a jednu část šunky.

  4. To vše opakujeme ještě dvakrát. Poslední vrstvu tvoří opět brambory, které posypeme poslední částí šunky. Mísu dáme zapéct asi na 20 minut do předem vyhřáté trouby.

  5. Zatímco se jídlo zapéká, připravíme si směs na zalití: v misce smícháme nastrouhaný sýr‚ vejce a mléko a vše dobře promícháme. Asi po 20 minutách pečení vytáhneme zapékací misku z trouby a rovnoměrně polijeme připravenou sýrovou směsí. Vše dáme opět do trouby a pečeme‚ dokud sýr nezezlátne. Vyjmeme z trouby a podáváme. Můžeme dochutit kečupem.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelné taštičky

Zelné taštičky

Dělám je, když přijde nečekaná návštěva. Veronika Marková, Český Těšín
Vaříme express /11.02.14
Hermelínová pomazánka s uzeninou

Hermelínová pomazánka s uzeninou

Připraveno podle receptu

Valentýny Kameníkové z Otrokovic

Vaříme express /10.02.18
Salát z červeného zelí na bagetě

Salát z červeného zelí na bagetě

Takto připravené pohoštění se hodí k vínu i k pivu, každá návštěva ...

Vaříme express /18.02.16
Vejce s rajčaty

Vejce s rajčaty

Lehká a veselá svačinka nebo večeře.

Marie Straková, Tvrdonice

Vaříme express /24.03.12
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Bude sytější s čerstvým pečivem.

Hana Subravová, Liberec

Vaříme express /26.08.17
Spaghettini con tonno

Spaghettini con tonno

Použít se dá i jiný druh těstovin.

Kateřina Gajová, Brno

Vaříme express /31.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu