Reklama
Zapečený pórek
Fotogalerie:

Zapečený pórek

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Chutná nám nejenom teplý, ale i studený.

Nikola Bilová, Rybí

Ingredience

  • 8 ks brambory
  • 500 g pórek
  • sůl podle potřeby
  • 200 g drůbeží šunka
  • máslo na vymazání
  • trocha strouhanky
  • trocha pepře
  • 100 g sýr
  • 2 vejce
  • 200 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kroužky.
  2. Pórek dáme na pět minut vařit do osolené vody‚ aby změkl. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a rozdělíme ji na čtyři díly. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

  3. Uvařený pórek scedíme a necháme okapat. Mísu začneme plnit. Nejprve si nakrájíme na kolečka uvařené brambory a vytvoříme z nich první vrstvu. Osolíme a opepříme. Přidáme část pórku a jednu část šunky.

  4. To vše opakujeme ještě dvakrát. Poslední vrstvu tvoří opět brambory, které posypeme poslední částí šunky. Mísu dáme zapéct asi na 20 minut do předem vyhřáté trouby.

  5. Zatímco se jídlo zapéká, připravíme si směs na zalití: v misce smícháme nastrouhaný sýr‚ vejce a mléko a vše dobře promícháme. Asi po 20 minutách pečení vytáhneme zapékací misku z trouby a rovnoměrně polijeme připravenou sýrovou směsí. Vše dáme opět do trouby a pečeme‚ dokud sýr nezezlátne. Vyjmeme z trouby a podáváme. Můžeme dochutit kečupem.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné mexické brambory

Plněné mexické brambory

Jestli jsou pro tebe luštěniny hůře stravitelné, přidej do zeleninové směsi trochu ...
Vaříme express /28.05.13
Karbanátky s kukuřicí

Karbanátky s kukuřicí

Stačí jedna nová surovina, a je tu originální večeře.

Zdeňka Polanská, ...

Vaříme express /03.02.16
Krémová polévka

Krémová polévka

Polévka, která voní jarem, tak přesně tohle mě napadlo, když jsem ji poprvé ochutnala ...
Vaříme express /07.11.08
Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Nočky jsou moc dobré, ale když je někdy méně času, udělám omáčku jen ...

Vaříme express /24.07.14
Zapečené rybí podkovy se zeleninou a sýrem

Zapečené rybí podkovy se zeleninou a sýrem

Můžeš posypat i trochou koření na ryby.

Robert Hajtmar, Moravská Třebová

Vaříme express /30.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu