Reklama
Zapečený květák s nivou
Fotogalerie:

Zapečený květák s nivou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Poněkud fádní květák dostane díky nivě zajímavější chuť.

Jitka Švecová, Boskovice

Ingredience

  • 1 květák
  • trocha soli
  • na vymazání pekáčku tuk
  • z 1 rohlíku strouhanka
  • 3 vejce
  • 100 ml zakysané smetany
  • 100 g nastrouhané nivy
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • trocha pepře
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 100 g eidamu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Květák uvaříme do poloměkka a pak jej rozebereme na růžičky. Květák předváříme v osolené vodě a poté ho rychle přelijeme studenou vodou. Zachová si tak svoji bílou barvu.

  2. Zapékací nádobu vytřeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme květákem. Žloutky rozmícháme se 100 ml zakysané smetany, přidáme nivu, mouku, trochu soli a pepře a nasekanou petrželku. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  3. Těstíčkem zalijeme květák, vložíme do vyhřáté trouby a zvolna upečeme. Před dopečením posypeme strouhaným eidamem. Podáváme s bramborami.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Farmářský špíz na grilu

Farmářský špíz na grilu

Letní osvědčená klasika Podle receptu Anny Teklové z Opavy
Vaříme express /02.08.18
Kuřecí medailonky s cuketami

Kuřecí medailonky s cuketami

Pro děti používám koření bez chilli.

Jaroslava Ludáková, Praha

Vaříme express /25.07.17
Vaječné řízky

Vaječné řízky

Každého, kdo nečeká, co je uvnitř, překvapí.
Jiří Knížek, Praha
Vaříme express /14.02.11
Kousky s adžikou

Kousky s adžikou

Nejlepší přílohou je vařená rýže.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /09.06.16
Rizoto s krůtím masem a liškami

Rizoto s krůtím masem a liškami

Eliška Pešková, Brno

Vaříme express /08.08.18
Široké nudle se žampiony

Široké nudle se žampiony

Rychlé a chutné těstoviny.

Pavla Tomanová, Orlová

Vaříme express /29.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu