Můžeme připravit i z mraženého květáku.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 1 květák
- 1 větší cibule
- 100 g anglická slanina
- 100 g šunka
- 150 g tvrdý strouhaný sýr
- 3 vejce
- 150 ml šlehačka
- dle chuti sůl
- dle chuti mletý černý pepř
- olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák rozebereme na větší růžičky a mírně povaříme ve vodě nebo v páře. Vařený květák vyndáme na talíř a necháme vychladnout. Pokrájíme na menší kousky.
-
Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme.
-
Do misky s květákem přidáme mírně vychladlou směs cibule a slaniny, dále na kostičky nakrájenou šunku, na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, sůl, pepř a vše pečlivě promícháme.
-
Zapékací misku vytřeme trochou olivového oleje a nasypeme do ní květákovou směs. Vše zalijeme rozšlehanými vejci a na závěr ještě zalijeme šlehačkou.
Zapékáme v troubě na 170 °C přibližně 20 minut.
Podáváme s vařeným bramborem.