Reklama
Zapečený květák
Fotogalerie:

Zapečený květák

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Můžeme připravit i z mraženého květáku.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 1 květák
  • 1 větší cibule
  • 100 g anglická slanina
  • 100 g šunka
  • 150 g tvrdý strouhaný sýr
  • 3 vejce
  • 150 ml šlehačka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti mletý černý pepř
  • olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na větší růžičky a mírně povaříme ve vodě nebo v páře. Vařený květák vyndáme na talíř a necháme vychladnout. Pokrájíme na menší kousky.

  2. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme.

  3. Do misky s květákem přidáme mírně vychladlou směs cibule a slaniny, dále na kostičky nakrájenou šunku, na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, sůl, pepř a vše pečlivě promícháme.

  4. Zapékací misku vytřeme trochou olivového oleje a nasypeme do ní květákovou směs. Vše zalijeme rozšlehanými vejci a na závěr ještě zalijeme šlehačkou.

    Zapékáme v troubě na 170 °C přibližně 20 minut.

    Podáváme s vařeným bramborem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsa zapečená s bramborem a brokolicí

Kuřecí prsa zapečená s bramborem a brokolicí

S čerstvými lesními houbami je to také dobré. Jindřiška Záhrobská, Litvínov
Vaříme express /02.07.15
Bramborové krokety se sýrem

Bramborové krokety se sýrem

Oblíbeným a nenáročným jídlem jsou u nás bramborové krokety. Hodí se jako hlavní...

Vaříme express /22.08.12
Pivařské jednohubky

Pivařské jednohubky

Jednohubky stvořené pánům na míru.
Václav Brašnička, Borovany
Vaříme express /23.07.10
Brokolice po italsku

Brokolice po italsku

Brokolice dlouho nepatřila zrovna k mým oblíbeným zeleninám. Připravenou po italsku ...
Vaříme express /12.12.08
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Tím, že jsou obalené, tak se nelepí.

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /29.12.15
Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Ochutnala jsem ho poprvé na dovolené.
Dana Horká, Praha
Vaříme express /24.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu