Reklama
Zapečený hermelín
Fotogalerie:

Zapečený hermelín

Lucie Vichlendová

Liptaň
Jako přílohu dávám opečené toasty.
Lucie Vichlendová, Liptaň

Ingredience

  • 6 brambory
  • 4 hermelín
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 cibule velká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka majoránka
  • 100 g slanina anglická

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, sýry rozpůlíme, česnek prolisujeme, půlky sýru potřeme hořčicí a česnekem.
  2. Brambory poklademe do zapékací mísy, dáme na ně čtyři půlky potřených hermelínů, na ně naklademe na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, nahoru dáme anglickou slaninu. Vše přikryjeme zbývajícími půlkami sýrů. Na to vše přidáme ještě zbylé brambory.
  3. Pečeme v troubě při 200 °C přibližně 30 minut.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ďábelská Krkovice

Ďábelská Krkovice

Rychlá minutka. Lenka Nováková, Hradec Králové
Vaříme express /25.04.12
Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce

Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce

K tomuto jídlu podávej obyčejný bílý jogurt. Velmi se k němu hodí. 
Klára ...
Vaříme express /28.12.10
Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony

V sezoně místo žampionů používám masáky.

Václav Vanžura, Hradec Králové

Vaříme express /11.06.14
Sýrová miniroláda se šunkou a hroznovým vínem

Sýrová miniroláda se šunkou a hroznovým vínem

Rychlé a výborné pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Helena Navrátilová, Rychnov u ...

Vaříme express /10.07.13
Kvašené kedlubnové zelí

Kvašené kedlubnové zelí

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.03.18
Muffinkové mini– karbanátky

Muffinkové mini– karbanátky

Zejména děti se radují z ‚‚kuliček‘‘.

Libuše Míková, Písařova Vesce

Vaříme express /27.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu