Reklama
Zapečený chleba se sýrovou náplní
Fotogalerie:

Zapečený chleba se sýrovou náplní

Petr Balun

Lužice
Servírujeme ještě horké, ihned po vytáhnutí z trouby.
Petr Balun, Lužice

Ingredience

  • 1 bochník chléb světlý
  • 150 g slanina anglická
  • 1 krabička sýr tavený
  • 2 smetana zakysaná
  • 1-3 česnek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Podle počtu osob koupíme jeden menší kulatý chléb (pro 2 osoby), nebo klasický chléb Šumavu (pro 4–6 osob). Seřízneme špičku a vnitřek vydlabeme na plech.
  2. Do hrnce dáme slaninu nakrájenou na kostky, tavené sýry‚ zakysanou smetanu a česneku, co kdo vydrží. Na sporáku vše při nízké teplotě zahřejeme a vlijeme do vydlabaného chleba‚ který pak přidáme na plech. Zapékáme v troubě na 200 °C, dokud není vnitřek chleba zlatavý (asi 10–15 minut).

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené smetanové palačinky

Zapečené smetanové palačinky

Milujeme palačinky jak na sladko, tak na slano. Veronika Marková, Český Těšín
Vaříme express /21.11.12
Kuře na rajčatech

Kuře na rajčatech

Má vnoučata ho prostě milují.

Hana Petrová, České Budějovice

Vaříme express /12.07.17
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Stehýnko na zázvoru

Stehýnko na zázvoru

Se skvělou přílohou

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /15.02.18
Mascarpone s jahodami

Mascarpone s jahodami

Lehký letní dezert.

Karin Urbančíková, Frýdlant nad Ostravicí

Vaříme express /29.05.17
Vinná klobása se zelným salátem

Vinná klobása se zelným salátem

Pro nás je vinná klobása nejen novoroční klasika. Rádi si ji dopřáváme po celý rok. ...
Vaříme express /28.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu