Reklama
Zapečený chleba se sýrovou náplní
Fotogalerie:

Zapečený chleba se sýrovou náplní

Petr Balun

Lužice
Servírujeme ještě horké, ihned po vytáhnutí z trouby.
Petr Balun, Lužice

Ingredience

  • 1 bochník chléb světlý
  • 150 g slanina anglická
  • 1 krabička sýr tavený
  • 2 smetana zakysaná
  • 1-3 česnek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Podle počtu osob koupíme jeden menší kulatý chléb (pro 2 osoby), nebo klasický chléb Šumavu (pro 4–6 osob). Seřízneme špičku a vnitřek vydlabeme na plech.
  2. Do hrnce dáme slaninu nakrájenou na kostky, tavené sýry‚ zakysanou smetanu a česneku, co kdo vydrží. Na sporáku vše při nízké teplotě zahřejeme a vlijeme do vydlabaného chleba‚ který pak přidáme na plech. Zapékáme v troubě na 200 °C, dokud není vnitřek chleba zlatavý (asi 10–15 minut).

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné papriky

Plněné papriky

Přijdou vhod, když je venku horko. Marcela Krejčí, Velké Meziříčí
Vaříme express /04.08.11
Celerové placičky

Celerové placičky

Vegetariáni si je udělají bez uzeniny.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /30.01.15
Jednoduchá cibulačka

Jednoduchá cibulačka

Tato polévka je hotová během chvilky.
Lenka Danišová, Jirkov
Vaříme express /15.04.10
Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Kdo má rád cuketu, nebude jistě zklamán.

Lenka Kokošková, Plzeň

Vaříme express /25.07.13
Pečený hermelín s bramborami

Pečený hermelín s bramborami

Toto jídlo je velmi jednoduché, rychlé a skvěle chutná.

Lucie Blahová, Slavičín

Vaříme express /08.03.13
Kynutý koláč s párky

Kynutý koláč s párky

Mám dva velké vnuky, tento koláč jim zachutnal.
Dita Strakošová, Šumperk
Vaříme express /18.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu