Reklama
Reklama
Zapečený chleba se sýrovou náplní
Fotogalerie:

Zapečený chleba se sýrovou náplní

Petr Balun

Lužice
Servírujeme ještě horké, ihned po vytáhnutí z trouby.
Petr Balun, Lužice

Ingredience

  • 1 bochník chléb světlý
  • 150 g slanina anglická
  • 1 krabička sýr tavený
  • 2 smetana zakysaná
  • 1-3 česnek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Podle počtu osob koupíme jeden menší kulatý chléb (pro 2 osoby), nebo klasický chléb Šumavu (pro 4–6 osob). Seřízneme špičku a vnitřek vydlabeme na plech.
  2. Do hrnce dáme slaninu nakrájenou na kostky, tavené sýry‚ zakysanou smetanu a česneku, co kdo vydrží. Na sporáku vše při nízké teplotě zahřejeme a vlijeme do vydlabaného chleba‚ který pak přidáme na plech. Zapékáme v troubě na 200 °C, dokud není vnitřek chleba zlatavý (asi 10–15 minut).

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Stockholmské vejce

Stockholmské vejce

Důležité je správné ochucení. Žloutek se nesmí předčasně protrhnout ani uvařit ...
Vaříme express /22.03.16
Veselý medvídek

Veselý medvídek

Obyčejný oběd se promění na velkou událost.

Jana Novotná, Slavonice

Vaříme express /15.02.17
Makové knedlíky

Makové knedlíky

Sladká dobrota z bramborového těsta.
Olga Burešová, Byšice
Vaříme express /12.01.09
Barevná kuřecí játra

Barevná kuřecí játra

Jednoduše výtečné.

Lenka Tampírová, České Velenice

Vaříme express /03.04.12
Pomazánka z rybiček

Pomazánka z rybiček

Rybičková pomazánka trochu jinak, dobrá jako zdravá večeře.
Ivana Bartušková, Luka...
Vaříme express /08.06.10
Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Lehce pálivá, výborná pomazánka nejen k večeři.

Karolína Procházková, Pardubice

Vaříme express /07.02.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama