Reklama
Zapečený chléb s pikantní směsí
Fotogalerie:

Zapečený chléb s pikantní směsí

Petra Kohoutová
Petra Kohoutová
Heřmanův Městec

Je to výborné pohoštění pro návštěvu. Směs si můžeme připravit předem a až podle potřeby zapéct v troubě.

Petra Kohoutový, Heřmanův Městec

Ingredience

  • 500 g točený salám (nebo jiný měkký salám)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 1 paprikový lusk červený
  • 1 pórek
  • 10 lžic kečup (podle chuti sladký i ostrý)
  • 2 lžíce sójová omáčka
  • podle chuti sůl, pepř, gyros, grilovací koření
  • 5 lžic olej
  • 1/2 bochníku chléb (Šumava)
  • 150 g sýr EIDAM (nastrouhaný)

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpálíme cca 3 lžíce oleje, orestujeme na něm nadrobno pokrájené dvě cibule, přidáme nadrobno pokrájený točený salám, okořeníme uvedeným kořením a opékáme. Po chvíli přidáme na malé nudličky nakrájenou červenou papriku, polovinu pokrájeného pórku a drcené stroužky česneku. Pak přidáme cca 2 lžíce sójové omáčky, 7 lžic sladkého kečupu, 3 lžíce ostrého kečupu a osolíme. Dochutíme dle chuti. Směs má být jemně pikantní.
  2. Chléb nakrájíme na plátky silné cca 1 cm, na ně navršíme směs a nakonec posypeme strouhaným sýrem. Troubu předehřejeme cca na 190 °C. Plech potřeme olejem, narovnáme připravené chleby a zapékáme, až je chléb odspodu nazlátlý a jemně křupavý. Na talíři ozdobíme čerstvým pórkem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paličky s jedinečnou omáčkou

Paličky s jedinečnou omáčkou

Omáčka je u nás velice oblíbená. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Vaříme express /08.12.12
Francouzská rybí pomazánka

Francouzská rybí pomazánka

Ovesné vločky ji příjemně odlehčí.

Hana Kupková, Ostrava

Vaříme express /23.03.14
Čtverečky s klobásou

Čtverečky s klobásou

Můžeme použít různé druhy klobás a sýrů. Kdo má rád pikantní mlsání, použije ...

Vaříme express /18.03.16
Smažená mozzarella s brokolicí

Smažená mozzarella s brokolicí

Pro opravdové labužníky.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /21.02.16
Bleskový koláč s tvarohem

Bleskový koláč s tvarohem

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /24.03.18
Trojhránky s masovou směsí

Trojhránky s masovou směsí

Lze připravit i jako klasický závin a tím se z jednohubek k posezení stane plnohodnotná ...

Vaříme express /28.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu