Je to výborné pohoštění pro návštěvu. Směs si můžeme připravit předem a až podle potřeby zapéct v troubě.
Petra Kohoutový, Heřmanův Městec
Ingredience
- 500 g točený salám (nebo jiný měkký salám)
- 2 cibule
- 3 stroužky česnek
- 1 paprikový lusk červený
- 1 pórek
- 10 lžic kečup (podle chuti sladký i ostrý)
- 2 lžíce sójová omáčka
- podle chuti sůl, pepř, gyros, grilovací koření
- 5 lžic olej
- 1/2 bochníku chléb (Šumava)
- 150 g sýr EIDAM (nastrouhaný)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na pánvi rozpálíme cca 3 lžíce oleje, orestujeme na něm nadrobno pokrájené dvě cibule, přidáme nadrobno pokrájený točený salám, okořeníme uvedeným kořením a opékáme. Po chvíli přidáme na malé nudličky nakrájenou červenou papriku, polovinu pokrájeného pórku a drcené stroužky česneku. Pak přidáme cca 2 lžíce sójové omáčky, 7 lžic sladkého kečupu, 3 lžíce ostrého kečupu a osolíme. Dochutíme dle chuti. Směs má být jemně pikantní.
-
Chléb nakrájíme na plátky silné cca 1 cm, na ně navršíme směs a nakonec posypeme strouhaným sýrem. Troubu předehřejeme cca na 190 °C. Plech potřeme olejem, narovnáme připravené chleby a zapékáme, až je chléb odspodu nazlátlý a jemně křupavý. Na talíři ozdobíme čerstvým pórkem.