Reklama
Zapečený chléb s pikantní směsí
Fotogalerie:

Zapečený chléb s pikantní směsí

Petra Kohoutová
Petra Kohoutová
Heřmanův Městec

Je to výborné pohoštění pro návštěvu. Směs si můžeme připravit předem a až podle potřeby zapéct v troubě.

Petra Kohoutový, Heřmanův Městec

Ingredience

  • 500 g točený salám (nebo jiný měkký salám)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 1 paprikový lusk červený
  • 1 pórek
  • 10 lžic kečup (podle chuti sladký i ostrý)
  • 2 lžíce sójová omáčka
  • podle chuti sůl, pepř, gyros, grilovací koření
  • 5 lžic olej
  • 1/2 bochníku chléb (Šumava)
  • 150 g sýr EIDAM (nastrouhaný)

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpálíme cca 3 lžíce oleje, orestujeme na něm nadrobno pokrájené dvě cibule, přidáme nadrobno pokrájený točený salám, okořeníme uvedeným kořením a opékáme. Po chvíli přidáme na malé nudličky nakrájenou červenou papriku, polovinu pokrájeného pórku a drcené stroužky česneku. Pak přidáme cca 2 lžíce sójové omáčky, 7 lžic sladkého kečupu, 3 lžíce ostrého kečupu a osolíme. Dochutíme dle chuti. Směs má být jemně pikantní.
  2. Chléb nakrájíme na plátky silné cca 1 cm, na ně navršíme směs a nakonec posypeme strouhaným sýrem. Troubu předehřejeme cca na 190 °C. Plech potřeme olejem, narovnáme připravené chleby a zapékáme, až je chléb odspodu nazlátlý a jemně křupavý. Na talíři ozdobíme čerstvým pórkem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slavnostní hvězdičky

Slavnostní hvězdičky

Jednoduché, ale velmi efektní jednohubky. Božena Kolářová, Pouště
Vaříme express /09.12.15
Závitky z aljašské tresky

Závitky z aljašské tresky

Rybí maso zůstane šťavnaté.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /12.02.15
Zapečený květák se šunkou

Zapečený květák se šunkou

Ideální jako rychlá večeře, kterou můžeme podávat s čerstvou zeleninkou.

Gabriela ...

Vaříme express /13.09.14
Špízy jedna báseň

Špízy jedna báseň

Vyzkoušej můj recept na oblíbenou pochoutku. Určitě si ho zamiluješ stejně jako ...

Vaříme express /16.08.17
Zapečené kaiserky

Zapečené kaiserky

Rychlá a chutná večeře.

Pavlína Burdová, Krupka

Vaříme express /30.08.12
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Naše děti je vyžadují minimálně jednou týdně.

Lenka Neužilová, Soběslav

Vaříme express /12.04.15
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama