Tenhle chleba provoní celou kuchyni.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Ingredience
- 1 kulatý bochník chleba
- 100 g tvrdého sýra
- 50 g nivy
- 2 stroužky česneku
- 50 g šunky
- 50 g anglické slaniny
- 1 klobása
- 1 lžíce másla
- trocha soli
- trocha pepře
- trocha bylinkového koření
- trocha oleje
- Omáčka:
- 2 malé jogurty
- 1 stroužek česneku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bochník chleba rozkrájíme na čtverečky tak, aby spodní část chleba zůstala v celku. Pak do mezer mezi čtverečky vložíme to, co je po ruce – tvrdý sýr, nivu, plátky česneku, trochu šunky, anglickou slaninu, kolečka klobásy. Pak celý bochník potřeme rozpuštěným máslem, trochu posolíme, opepříme a posypeme bylinkovým kořením.
-
Bochník zabalíme do alobalu vytřeného olejem, aby se nepřipekl. Pečeme při 180 °C přibližně 25 minut. Potom alobal otevřeme a ještě chvíli dopečeme. Jako přílohu podáváme omáčku z bílého jogurtu s troškou prolisovaného česneku.