Reklama
Zapečené žampiony
Fotogalerie:

Zapečené žampiony

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Z žampionů lze vykouzlit řadu dobrot.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 350 g mleté vepřové maso
  • dle chuti sůl
  • dle chuti čerstvě mletý barevný pepř
  • 1 šalotka
  • 4 půlky sušená rajčata v oleji
  • 50 g tvrdý strouhaný sýr
  • 12 ks větší žampiony
  • 12 lžic šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony oloupeme. Do misky dáme mleté vepřové maso, najemno nakrájenou šalotku, na malé kousky nakrájená sušená rajčata, nahrubo strouhaný tvrdý sýr, sůl, pepř a vše pečlivě promícháme. Vzniklou masovou směsí plníme hlavičky žampionů.
  2. Naplněné žampiony naskládáme do zapékací misky a na každý naplněný žampion dáme 1 lžíci tekuté šlehačky. Připravené žampiony dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vylepšená rybí pomazánka

Vylepšená rybí pomazánka

Večeře, kterou miluje celá rodina. Lucie Polášková, Vážany
Vaříme express /16.02.14
Čistozrnný toast se žampiony

Čistozrnný toast se žampiony

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /24.04.18
Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Léto je pro mě obdobím, kdy se pravidelně scházíme s přáteli. Vždycky si lámu ...
Vaříme express /18.06.13
Višně v griotce

Višně v griotce

Recept je velice jednoduchý a výsledek úžasný.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /22.08.15
Cuketa v těstíčku a mandlích

Cuketa v těstíčku a mandlích

Mandle jsou hezky křupavé.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /28.07.17
Ohnivá játra s bramboráčky

Ohnivá játra s bramboráčky

K játrům se hodí i rýže nebo hranolky.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /29.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu