Reklama
Zapečené žampiony
Fotogalerie:

Zapečené žampiony

Jaroslava Hucková

Netolice
K večeři se hodí jídla v okamžiku hotová.
Jaroslava Hucková, Netolice

Ingredience

  • 15 žampiony
  • 10 plátků slanina anglická
  • 100 g sýr strouhaný
  • 150 g šunka
  • 1 pórek
  • tuk na smažení
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony vydlabeme kávovou lžičkou, nožky nakrájíme na malé kousky. Na tuku osmažíme na kostky nakrájenou šunku, pórek, přidáme vydlabanou hmotu a nakrájené nožičky, osolíme, opepříme a podusíme.
  2. Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny a na ni narovnáme klobouky žampionů, které naplníme směsí a posypeme sýrem. Navrch ještě poklademe plátky slaniny a pečeme asi 30 minut při 180 °C doměkka.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Horké jablko

Horké jablko

Přijde ti k chuti na zahřátí hlavně v zimě. Jindra Vystrčilová, Blansko ...
Vaříme express /05.01.09
Játra ve vajíčkovém kabátku

Játra ve vajíčkovém kabátku

Dobrá večeře – a navíc hotová za chvilku.

Edita Ryšavá, Jindřichův Hradec

...
Vaříme express /13.02.15
Špízy s ovesnými vločkami

Špízy s ovesnými vločkami

Podáváme s pečivem a okurkovým salátem.

Lída Guková, Pacov

Vaříme express /12.09.12
Pastiňákové bramboráčky

Pastiňákové bramboráčky

Mám zahradu, ale jen květinovou, pro potěchu oka. I když zeleninu miluji, její ...
Vaříme express /02.02.10
Lilek na česneku

Lilek na česneku

Můžeš ho podávat i bez brambor jako jednohubky.

Jana Kubištová, Jihlava

Vaříme express /23.02.16
Omeleta z rýžových nudlí

Omeleta z rýžových nudlí

Recept na nudlovou omeletu určitě stojí za vyzkoušení. Naši kluci z ní byli nadšeni!
...
Vaříme express /09.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu