Reklama
Zapečené těstoviny s jarními bylinkami
Fotogalerie:

Zapečené těstoviny s jarními bylinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jaro nabízí nové zajímavé ingredience.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 500 g těstovin
  • 50 g slaniny
  • 400 g uzené krkovice
  • 100 g sýra
  • trocha soli a pepře
  • na vymazání máslo
  • 1 hrst lístků a květů kopřiv, pampelišek a sedmikrásek
  • trocha petrželky
  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • podle chuti podravka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vroucí vodě. Po uvaření je scedíme, propláchneme a necháme okapat.

  2. Ve velkém hrnci rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a orestujeme. Přidáme uvařené těstoviny, polovinu nastrouhaného sýra, promícháme a dle potřeby osolíme a opepříme.

  3. Směs přendáme do zapékací formy vymazané máslem, posypeme zbylým sýrem, vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. Všechny bylinky a květy zatím opláchneme, květy sedmikrásek a několik lístků pampelišky odložíme, zbytek nasekáme nadrobno.

  4. Vejce rozšleháme s mlékem, bylinkami a špetkou podravky. Nalijeme na těstoviny, zmírníme teplotu a zvolna asi 25 minut zapékáme. Před podáváním posypeme lístky pampelišky a ozdobíme květy sedmikrásky, které slouží jako zajímavá dekorace, ale zároveň jsou jedlé.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky

Rychlé, výborné a levné. Alena Severová, Týn nad Bečvou
Vaříme express /29.06.12
Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Slámu je nejlepší smažit ve fritovacím hrnci.

Alena Housková, Vsetín

Vaříme express /12.05.16
Krůtí játra s klobásou

Krůtí játra s klobásou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /23.11.18
Pstruh s kořením z Provence

Pstruh s kořením z Provence

Monika Buzková, Liberec

Vaříme express /02.03.18
Jahodové lasagne s tvarohem

Jahodové lasagne s tvarohem

Jednoduchý, ale lahodný dezert.

Alena Votýpková, Most

Vaříme express /20.06.16
Palačinkové komínky

Palačinkové komínky

Palačinky nasladko i plněné špenátem jsem dlouhá léta připravovala klasickým ...
Vaříme express /07.11.08
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama