Reklama
Zapečené těstoviny s jarními bylinkami
Fotogalerie:

Zapečené těstoviny s jarními bylinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jaro nabízí nové zajímavé ingredience.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 500 g těstovin
  • 50 g slaniny
  • 400 g uzené krkovice
  • 100 g sýra
  • trocha soli a pepře
  • na vymazání máslo
  • 1 hrst lístků a květů kopřiv, pampelišek a sedmikrásek
  • trocha petrželky
  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • podle chuti podravka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vroucí vodě. Po uvaření je scedíme, propláchneme a necháme okapat.

  2. Ve velkém hrnci rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a orestujeme. Přidáme uvařené těstoviny, polovinu nastrouhaného sýra, promícháme a dle potřeby osolíme a opepříme.

  3. Směs přendáme do zapékací formy vymazané máslem, posypeme zbylým sýrem, vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. Všechny bylinky a květy zatím opláchneme, květy sedmikrásek a několik lístků pampelišky odložíme, zbytek nasekáme nadrobno.

  4. Vejce rozšleháme s mlékem, bylinkami a špetkou podravky. Nalijeme na těstoviny, zmírníme teplotu a zvolna asi 25 minut zapékáme. Před podáváním posypeme lístky pampelišky a ozdobíme květy sedmikrásky, které slouží jako zajímavá dekorace, ale zároveň jsou jedlé.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Papriky s uzeným masem

Papriky s uzeným masem

Místo kečupu lze dát do omáčky nasekané oloupané vyzrálé rajče. Lucie Ctiborová, ...
Vaříme express /18.09.16
Tagliatelle s lilkem a rajčaty

Tagliatelle s lilkem a rajčaty

V létě jednoduše ideální

Podle receptu Oliny Jiráskové z Litoměřic

Vaříme express /17.06.19
Kreolská rýže

Kreolská rýže

Vařená rýže se zeleninou a fazolemi je vhodná i pro vegetariány a vegany.
Vaříme express /08.05.17
Kuřecí játra s hlívou

Kuřecí játra s hlívou

Snažím se používat hlívu co nejčastěji, je skvělá  na podporu ...

Vaříme express /13.04.15
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Trošku jsem se bála, že chuť těstovin a hub nebude dobře ladit, ale překvapilo mě, že ...

Vaříme express /17.03.13
Chřestové balíčky

Chřestové balíčky

Radana Růžičková, Praha

Vaříme express /04.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu