Před podáváním ozdob čerstvou bazalkou.
Eva Šedová, Praha
Ingredience
- 2 cibule
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce olej
- 500 g mleté maso
- 150 ml hovězí vývar
- 500 ml nakrájená loupaná rajčata
- sůl a pepř dle chuti
- špetka sušené bazalky
- 400 g těstoviny
- 150 g sýr na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibule a česnek nadrobno pokrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme mleté maso, opečeme, zalijeme vývarem, přidáme rajčata a ochutíme solí, pepřem a bazalkou. Za občasného míchání dusíme 20 minut.
-
Uvaříme těstoviny, vložíme je do zapékací misky, naneseme masovou směs a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby a necháme asi 15 minut zapéct.