Reklama
Zapečené sýrové večky
Fotogalerie:

Zapečené sýrové večky

Vlastimila Kušková

Žebrák
Výborné pohoštění pro návštěvu.
Vlastimila Kušková, Žebrák

Ingredience

  • 1 veka
  • 3 lučina
  • 1 smetana zakysaná
  • 3 lžíce majonéza
  • 3 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • 150 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny tři lučiny smícháme se zakysanou smetanou a majonézou. Přidáme prolisovaný česnek a sůl.
  2. Pomazánku namažeme na plátky veky. Posypeme je strouhaným sýrem a poklademe na plech vyložený papírem na pečení.
  3. Večky vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C, dokud sýr nezezlátne. Úplně nejlépe chutnají, dokud jsou ještě teplé, křupavé. Jsou vynikající k vychlazenému bílému vínu.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí játra se žampiony v omáčce

Kuřecí játra se žampiony v omáčce

Tuto rychlovku zvládne uvařit každý. Jiřina Kapsová, Mladá Boleslav
Vaříme express /14.09.10
Žampionový závin

Žampionový závin

Na večeři i jako pohoštění.

Květa Hošková, Vratimov

Vaříme express /14.11.15
Pikantní kapr

Pikantní kapr

Vařit v mikrovlnce je snadné a rychlé.

Magdalena Tůmová, Praha

Vaříme express /17.12.12
Farmářský špíz na grilu

Farmářský špíz na grilu

Letní osvědčená klasika

Podle receptu Anny Teklové z Opavy

Vaříme express /02.08.18
Plachetnice z vajec

Plachetnice z vajec

Pozvi si pár kamarádů a překvap je netradičním občerstvením.

Veronika ...

Vaříme express /03.06.16
Zapečené brambory

Zapečené brambory

Rychlovka, která přijde vhod na chalupě.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /18.10.15
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama