Reklama
Reklama
Zapečené sýrové večky
Fotogalerie:

Zapečené sýrové večky

Vlastimila Kušková

Žebrák
Výborné pohoštění pro návštěvu.
Vlastimila Kušková, Žebrák

Ingredience

  • 1 veka
  • 3 lučina
  • 1 smetana zakysaná
  • 3 lžíce majonéza
  • 3 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • 150 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny tři lučiny smícháme se zakysanou smetanou a majonézou. Přidáme prolisovaný česnek a sůl.
  2. Pomazánku namažeme na plátky veky. Posypeme je strouhaným sýrem a poklademe na plech vyložený papírem na pečení.
  3. Večky vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C, dokud sýr nezezlátne. Úplně nejlépe chutnají, dokud jsou ještě teplé, křupavé. Jsou vynikající k vychlazenému bílému vínu.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Pokud máš špenátové těstoviny, je to nejlepší. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha...
Vaříme express /20.05.15
Vrtulky s gorgonzolou

Vrtulky s gorgonzolou

Sýr k těstovinám prostě patří, a když se přidají čerstvé lístky špenátu, je ...

Vaříme express /02.05.17
Vinné burgery s fenyklem

Vinné burgery s fenyklem

Léčivé účinky fenyklu oceníš jak při bolestech břicha, tak při obyčejném ...

Vaříme express /20.03.15
Kuřecí játra se žampiony v omáčce

Kuřecí játra se žampiony v omáčce

Tuto rychlovku zvládne uvařit každý.
Jiřina Kapsová, Mladá Boleslav
Vaříme express /14.09.10
Zapečený lilek s hermelínem

Zapečený lilek s hermelínem

Podáváme na lůžku z rukoly.

Petra Geletičová, Smidary

Vaříme express /27.08.16
Tvaroh s vejcem a šunkou

Tvaroh s vejcem a šunkou

Používám ji i na chlebíčky.

Martina Růžičková, Krupka

Vaříme express /29.10.15
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama