Reklama
Zapečené sýrové večky
Fotogalerie:

Zapečené sýrové večky

Vlastimila Kušková

Žebrák
Výborné pohoštění pro návštěvu.
Vlastimila Kušková, Žebrák

Ingredience

  • 1 veka
  • 3 lučina
  • 1 smetana zakysaná
  • 3 lžíce majonéza
  • 3 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • 150 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny tři lučiny smícháme se zakysanou smetanou a majonézou. Přidáme prolisovaný česnek a sůl.
  2. Pomazánku namažeme na plátky veky. Posypeme je strouhaným sýrem a poklademe na plech vyložený papírem na pečení.
  3. Večky vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C, dokud sýr nezezlátne. Úplně nejlépe chutnají, dokud jsou ještě teplé, křupavé. Jsou vynikající k vychlazenému bílému vínu.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

Moc ráda občas připravím mamince a tatínkovi nějakou dobrotu. Mám radost, když mě za ...
Vaříme express /11.10.11
Hermelínový salát

Hermelínový salát

Nejlepší je s křupavou bagetou.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /24.02.16
Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Miluju kozí sýr, skvěle chutná i voní.
Oldřiška Rambousková, Hlinsko
Vaříme express /14.01.13
Placičky s houbovou omáčkou

Placičky s houbovou omáčkou

Když použijeme čerstvé houby, odpadne namáčení.

Iveta Bílková, Kroměříž


Vaříme express /23.01.16
Stockholmské vejce

Stockholmské vejce

Důležité je správné ochucení. Žloutek se nesmí předčasně protrhnout ani uvařit ...

Vaříme express /22.03.16
Pikantní polentová pizza

Pikantní polentová pizza

Vojtěch Vidrmann, Plzeň

Vaříme express /27.05.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu