Reklama
Zapečené špenátovo-kuřecí  misky
Fotogalerie:

Zapečené špenátovo-kuřecí misky

Eliška Kajetánová

Plzeň

Jako příloha se nejlépe hodí čerstvá křupavá bageta.

Eliška Kajetánová, Plzeň

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • trocha olej na smažení
  • 100 g mozzarella
  • 300 g čerstvý špenát
  • 2 stroužky česnek
  • 150 g anglická slanina
  • 200 ml smetana
  • 2 vejce
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji, poté je vyndáme na ubrousek, kde necháme okapat přebytečný olej.

  2. krok2

    Mozzarellu nakrájíme na podobně velké kousky, čerstvý špenát očistíme, překrájíme a spaříme horkou vodou. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  3. krok3

    Každou porci připravíme do jedné zapékací misky, kterou vyložíme anglickou slaninou. Spařený špenát smícháme s opečeným kuřecím masem, nakrájeným sýrem a česnekem a osolíme. Tuto  směs navrstvíme na slaninu a vše zalijeme odpovídajícím množstvím smetany. Na závěr doprostřed každé porce rozklepneme vejce.

  4. Pečeme v předehřáté troubě, dokud není vejce hotové, minimálně 30 minut.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Párkový salát

Párkový salát

Nejlepší je dobře rozleželý. Lenka Kantorová, Ronov nad Doubravou
Vaříme express /18.01.13
Salát se sušenými rajčaty

Salát se sušenými rajčaty

Recept mám z dovolené a je opravdu skvělý.

Yvonna Nekvasilová, Děčín

Vaříme express /29.07.14
Zeleninový koláč

Zeleninový koláč

Vyhovuje mi, že těsto koupím už hotové.

Jarka Svatošová, Vsetín

Vaříme express /20.06.17
Pomazánka z řepy a křenu

Pomazánka z řepy a křenu

Tato pomazánka je nejlepší v tom, že má úžasnou pikantní a osvěžující ...
Vaříme express /12.05.10
Pečená obalovaná křidýlka

Pečená obalovaná křidýlka

Snadný oběd i pro úplné začátečníky.

Veronika Zelená, Jindřichův Hradec

Vaříme express /16.09.13
Nudle s vepřovým na kari a šunkou

Nudle s vepřovým na kari a šunkou

Oblíbili jsme si vůni a chuť kari koření.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /06.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu