Reklama
Reklama
Zapečené špagety
Fotogalerie:
 

Zapečené špagety

Markéta Mikulová

Jihlava

Trošku jsem se bála, že chuť těstovin a hub nebude dobře ladit, ale překvapilo mě, že je to právě naopak.

Markéta Mikulová, Jihlava

Ingredience

  • Ingredience
  • 300 g špagety
  • 1 lžíce máslo
  • 700 g čerstvé nebo mražené houby
  • 1 cibule
  • 1/2 lžíce drcený kmín
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česnek
  • 10 ml mléko
  • 1 lžička vegeta
  • 250 g cherry rajčátka
  • 250 ml 33% šlehačka
  • 1 svazek pažitka
  • trocha mletý bílý pepř
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka. Hotové scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.

  2. krok2

    Zapékací mísu vymažeme máslem. Uvařené špagety stočíme do hnízd a vložíme do zapékací mísy.

  3. krok3

    Připravíme si houbovou náplň: houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli najemno nakrájíme a v kastrolu na oleji s kmínem zpěníme. Přidáme očištěné houby, lžičku vegety, přiklopíme a na mírném ohni asi 10 minut dusíme. Poklici sundáme, podlijeme mlékem, zamícháme a vaříme do vyvaření mléka. Nakonec přidáme dva stroužky rozetřeného česneku, špetku pepře a podle chuti dosolíme.

  4. krok4

    Směsí naplníme špagetová hnízda a do každého ještě vložíme polovinu cherry rajčátka. Vše zalijeme šlehačkou a dáme do elektrické trouby vyhřáté na 250 °C zapéct.

  5. Pokrm je hotový, když začne povrch hnědnout a šlehačka zmizí. Rozdělíme jej na talíře a posypeme sekanou pažitkou.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynuté špenátové placičky

Kynuté špenátové placičky

Lehké jídlo na setkání s přáteli, skvěle se hodí k minutkám a ke grilovanému masu. ...
Vaříme express /07.04.14
Papriky s mletým masem

Papriky s mletým masem

Trochu jiné než ty klasické s rýží.

Kateřina Tichá, Rokycany

Vaříme express /04.02.14
Rajčatový dip

Rajčatový dip

Vyzkoušej!

Martin Blažek, Most

Vaříme express /03.02.14
Cizrnový salát s kuřecím masem

Cizrnový salát s kuřecím masem

Na všední den

Podle receptu Květy Zoubkové z Kadaně

Vaříme express /12.10.18
Závin s klobáskami a se zelím

Závin s klobáskami a se zelím

Je moc chutný a má krásnou barvu. Jíme ho k vínu i jen tak, jak teplý, tak...

Vaříme express /17.10.17
Kukuřice na smetaně

Kukuřice na smetaně

Podáváme nejlépe teplé s pečivem jako lehkou a zdravou večeři.
Martina ...
Vaříme express /04.07.13
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama