Reklama
Zapečené špagety
Fotogalerie:
 

Zapečené špagety

Markéta Mikulová

Jihlava

Trošku jsem se bála, že chuť těstovin a hub nebude dobře ladit, ale překvapilo mě, že je to právě naopak.

Markéta Mikulová, Jihlava

Ingredience

  • Ingredience
  • 300 g špagety
  • 1 lžíce máslo
  • 700 g čerstvé nebo mražené houby
  • 1 cibule
  • 1/2 lžíce drcený kmín
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česnek
  • 10 ml mléko
  • 1 lžička vegeta
  • 250 g cherry rajčátka
  • 250 ml 33% šlehačka
  • 1 svazek pažitka
  • trocha mletý bílý pepř
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka. Hotové scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.

  2. krok2

    Zapékací mísu vymažeme máslem. Uvařené špagety stočíme do hnízd a vložíme do zapékací mísy.

  3. krok3

    Připravíme si houbovou náplň: houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli najemno nakrájíme a v kastrolu na oleji s kmínem zpěníme. Přidáme očištěné houby, lžičku vegety, přiklopíme a na mírném ohni asi 10 minut dusíme. Poklici sundáme, podlijeme mlékem, zamícháme a vaříme do vyvaření mléka. Nakonec přidáme dva stroužky rozetřeného česneku, špetku pepře a podle chuti dosolíme.

  4. krok4

    Směsí naplníme špagetová hnízda a do každého ještě vložíme polovinu cherry rajčátka. Vše zalijeme šlehačkou a dáme do elektrické trouby vyhřáté na 250 °C zapéct.

  5. Pokrm je hotový, když začne povrch hnědnout a šlehačka zmizí. Rozdělíme jej na talíře a posypeme sekanou pažitkou.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažené řízky z hlívy s dipem

Smažené řízky z hlívy s dipem

Podle receptu Karolíny Kocourkové z Hranic
Vaříme express /03.10.18
Čočkový salát s vejci

Čočkový salát s vejci

Vynikající a zdravý salát z luštěniny.
Petra Luňáková, Semily
Vaříme express /03.02.11
Těstoviny s brokolicí

Těstoviny s brokolicí

Kateřina Lichá, Most

Vaříme express /22.07.18
Špagety s krabími tyčinkami

Špagety s krabími tyčinkami

Jednoduchá příprava, ale skvělý výsledek.

Milca Václavíková, Velešín

Vaříme express /22.06.14
Kuřecí guláš

Kuřecí guláš

Je to rychlovka, která každému chutná.

Lucie Klimszová, Havířov

Vaříme express /20.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu