Trošku jsem se bála, že chuť těstovin a hub nebude dobře ladit, ale překvapilo mě, že je to právě naopak.
Markéta Mikulová, Jihlava
Ingredience
- Ingredience
- 300 g špagety
- 1 lžíce máslo
- 700 g čerstvé nebo mražené houby
- 1 cibule
- 1/2 lžíce drcený kmín
- 2 lžíce olivový olej
- 2 stroužky česnek
- 10 ml mléko
- 1 lžička vegeta
- 250 g cherry rajčátka
- 250 ml 33% šlehačka
- 1 svazek pažitka
- trocha mletý bílý pepř
- podle chuti sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka. Hotové scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
-
Zapékací mísu vymažeme máslem. Uvařené špagety stočíme do hnízd a vložíme do zapékací mísy.
-
Připravíme si houbovou náplň: houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli najemno nakrájíme a v kastrolu na oleji s kmínem zpěníme. Přidáme očištěné houby, lžičku vegety, přiklopíme a na mírném ohni asi 10 minut dusíme. Poklici sundáme, podlijeme mlékem, zamícháme a vaříme do vyvaření mléka. Nakonec přidáme dva stroužky rozetřeného česneku, špetku pepře a podle chuti dosolíme.
-
Směsí naplníme špagetová hnízda a do každého ještě vložíme polovinu cherry rajčátka. Vše zalijeme šlehačkou a dáme do elektrické trouby vyhřáté na 250 °C zapéct.
-
Pokrm je hotový, když začne povrch hnědnout a šlehačka zmizí. Rozdělíme jej na talíře a posypeme sekanou pažitkou.