Reklama
Zapečené špagety
Fotogalerie:
 

Zapečené špagety

Markéta Mikulová

Jihlava

Trošku jsem se bála, že chuť těstovin a hub nebude dobře ladit, ale překvapilo mě, že je to právě naopak.

Markéta Mikulová, Jihlava

Ingredience

  • Ingredience
  • 300 g špagety
  • 1 lžíce máslo
  • 700 g čerstvé nebo mražené houby
  • 1 cibule
  • 1/2 lžíce drcený kmín
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česnek
  • 10 ml mléko
  • 1 lžička vegeta
  • 250 g cherry rajčátka
  • 250 ml 33% šlehačka
  • 1 svazek pažitka
  • trocha mletý bílý pepř
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka. Hotové scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.

  2. krok2

    Zapékací mísu vymažeme máslem. Uvařené špagety stočíme do hnízd a vložíme do zapékací mísy.

  3. krok3

    Připravíme si houbovou náplň: houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli najemno nakrájíme a v kastrolu na oleji s kmínem zpěníme. Přidáme očištěné houby, lžičku vegety, přiklopíme a na mírném ohni asi 10 minut dusíme. Poklici sundáme, podlijeme mlékem, zamícháme a vaříme do vyvaření mléka. Nakonec přidáme dva stroužky rozetřeného česneku, špetku pepře a podle chuti dosolíme.

  4. krok4

    Směsí naplníme špagetová hnízda a do každého ještě vložíme polovinu cherry rajčátka. Vše zalijeme šlehačkou a dáme do elektrické trouby vyhřáté na 250 °C zapéct.

  5. Pokrm je hotový, když začne povrch hnědnout a šlehačka zmizí. Rozdělíme jej na talíře a posypeme sekanou pažitkou.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové na medu s kuskusem

Vepřové na medu s kuskusem

Můžeš přidat i další druhy zeleniny. Jarmila Lípová, Havířov
Vaříme express /06.06.16
Jogurtová rychlovka

Jogurtová rychlovka

Upekly jsme ji s dcerkou Terezkou. A je dia.
Martina Bláhová, Podbořany
Vaříme express /23.01.11
Krabí koktejl

Krabí koktejl

Výborný na chlebíčky i jako lehká večeře.

Pavlína Laskavá, Prostějov

Vaříme express /09.12.14
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Špagety patří mezi moje oblíbená jídla. Chutnají mi zapečené a kořeněné podle ...
Vaříme express /04.09.09
Restovaná zelenina se žampiony a mozzarellou

Restovaná zelenina se žampiony a mozzarellou

Pokud je zelenina dobře upravená, chutná mi víc než maso.
Jiří Kafka, Semily
Vaříme express /23.07.10
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama