Reklama
Zapečené špagety
Fotogalerie:

Zapečené špagety

Tereza Bartuňková

Velké Meziříčí
Špagety patří mezi moje oblíbená jídla. Chutnají mi zapečené a kořeněné podle fantazie.
Tereza Bartuňková, Velké Meziříčí

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 2 cibule
  • 3 klobásy
  • 1 balení špagety
  • 1 menší balení kečup
  • 1 menší brokolice
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička pepř
  • 200 g sýr eidam
  • 1 konzerva žampiony
  • 1-3 lžíce smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmažíme cibulku a přidáme k ní na kostky nakrájené klobásky. Obvyklým způsobem uvaříme špagety. Slijeme je a promícháme s kečupem. Zatím krátce povaříme v osolené vodě brokolici.
  2. Ke špagetám přidáme os­­­maženou klobásku a vařenou brokolici. Vše promícháme, osolíme a opepříme. Při­dáme žampiony, směs pos­ypeme sýrem a na vymaštěném plechu zapékáme v troubě při 180 °C asi 20 minut.
  3. Během zapékání špagety přelijeme sladkou smetanou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Čím větší kloboučky, tím méně práce. Pavel Štrougal, Ústí nad labem
Vaříme express /21.07.14
Zapékaný pangasius

Zapékaný pangasius

Nám nejvíc chutná s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
...
Vaříme express /16.07.12
Zapékané tortilly

Zapékané tortilly

Mému manželovi tento pokrm moc chutná, je ale trošku pálivý, takže dětem ho raději ...
Vaříme express /21.06.12
Šafránové rizoto

Šafránové rizoto

Šafrán je drahý, ale dává se ho jen špetka.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Vaříme express /24.04.16
Zapečený květák s nivou

Zapečený květák s nivou

Poněkud fádní květák dostane díky nivě zajímavější chuť.

Jitka Švecová, ...

Vaříme express /11.08.17
Vajíčkový salátek

Vajíčkový salátek

Vynikající pohoštění za pár korun.
Věra Černevová, Praha
Vaříme express /29.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu