Reklama
Zapečené plněné žampiony
Fotogalerie:

Zapečené plněné žampiony

Jana Malotová

Mankovice
Když se před začátkem víkendu radíme, co připravíme k obědu, tohle jídlo chce rodina často.
Jana Malotová, Mankovice

Ingredience

  • 8 žampiony
  • 1 cibule
  • 50 g slanina anglická
  • olej na smažení
  • 2 lžíce kečup
  • 100 g sýr strouhaný
  • 2 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka kmín

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Ze žampionů odstraníme nožičky a měkkou část kloboučku (tu tmavší), vše kromě kloboučků dáme do misky. Kloboučky pomažeme máslem a dáme do vymazané zapékací misky.
  2. Do kloboučků nasypeme sůl a kmín. Na pánvi rozpálíme olej‚ přidáme nakrájenou cibuli, slaninu a zbytek ze žampionů. Směs osmahneme a přimícháme kečup.
  3. Připravenou směsí naplníme kloboučky žampionů a posypeme je sýrem. Dáme zapéct asi na 20 minut do předehřáté trouby. Podáváme s brambory.

    TIP: Pikantní chuť získají žampiony, když je posypeš nivou.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s meruňkami a ořechy

Salát s meruňkami a ořechy

Bude jemnější, když celer nastrouháš. Katka Remešová, Ústí nad Labem
Vaříme express /27.08.16
Tvaroh s vejcem a šunkou

Tvaroh s vejcem a šunkou

Používám ji i na chlebíčky.

Martina Růžičková, Krupka

Vaříme express /29.10.15
Bramborová omeleta plněná špenátem

Bramborová omeleta plněná špenátem

Chutná obměna domácí tabule.

Jarmila Boříková, Nové Město nad Metují

Vaříme express /04.07.12
Vepřová panenka plněná restovanými játry

Vepřová panenka plněná restovanými játry

Masitá dobrota

Alžběta Chodecká, Brno

Vaříme express /30.03.18
Rybičkové lodičky

Rybičkové lodičky

S tímhle občerstvením u každé návštěvy boduji. Nejenže výborně chutná, ...

Vaříme express /01.01.17
Grenadýr marš

Grenadýr marš

Můžeš využít i zbytky těstovin a brambor.

Elena Ortová, Nové Strašecí

Vaříme express /25.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu