Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zprudka opečené vepřové panenky s cibulkami

Zprudka opečené vepřové panenky s cibulkami

4.7/5 Počet hodnocení: 33
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2703 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 137 g
Tuky 128 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté masíčko s vypečenou kůrčičkou...

Suroviny

panenka 750 g
olivový olej
na marinování a potírání
tymián
čerstvý nebo sušený
sůl
na maso
pepř
na maso
sušší
studené
pevné, nejlépe nové
mrkev 200 g
nakrájené podélně na 3 mm proužky
cuketa 200 g
našikmo na 3 mm plátky
baby kukuřice 300 g
lze nahradit plátky kedluben
jarní cibulka 300 g
s natí, vcelku
olivový olej 5 PL
sůl
pepř
bylinky
na dochucení, např. rozmarýn

Postup

1

Maso zakapejte ve větší míse olejem; buď ho rozetřete štětcem, nebo jej do masa ručně doslova vmasírujte. Posypte sušeným tymiánem nebo poklaďte větvičkami čerstvého. Po téhle proceduře nechte panenky odpočívat – aspoň dvě hodiny, nejlépe však celou noc.

2

Grilovací nebo běžnou silnostěnnou pánev rozpalte na středně vysokou teplotu, na dno kápněte trochu oleje a štětcem nebo mašlovačkou ho rozetřete. Jednotlivé panenky opékejte z každé strany asi osm minut.

3

Větší mísu vyložte velkým obdélníkem alobalu, nejlépe dvojitého. Opečené panenky vyjměte z pánve, položte na alobal, jemně je osolte a opepřete. Všechno maso do alobalu pečlivě zabalte a nechte odpočívat, než budete mít opečenou zeleninu. Maso tak zůstane uvnitř jemně narůžovělé a vláčné. Chcete-li jej propéci více, vložte panenky v alobalu na plech do trouby předehřáté na 200 stupňů, a ještě 15–20 minut nechte dojít.

4

Brambory nakrájejte a deset minut předvařte v osolené vodě. Spolu s ostatní zeleninou je postupně opečte v pánvi a uchovejte v teple. Výpek na pánvi zalijte vínem a krátce povařte.

5

Pokud maso v alobalu pustilo šťávu, přilijte ji do pánve. Omáčku zahustěte kousky studeného másla, podle potřeby dosolte a opepřete. Už nevařte, jen velmi krátce prohřejte.

6

Maso nakrájejte na silnější plátky a podávejte s opečenou zeleninou, bramborami a omáčkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

21.11.2006 15:39
Zkusila jsem a vřele doporučuji, pekla jsem 2 velké panenky pro 6 osob a měla jsem dát víc zeleniny, protože všem chutnala.
10.05.2006 18:08
*** příspěvek byl odstraněn redakcí ***

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč