Reklama
Zapečené olomoucké tvarůžky
Fotogalerie:

Zapečené olomoucké tvarůžky

Pavlína Kotrbová

Jihlava

Úžasně voňavá a lahodná svačinka.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Ingredience

  • 6 ks housky
  • 3 balení olomoucké tvarůžky
  • trocha sladké papriky
  • trocha plnotučné hořčice
  • 12 plátků anglická slanina
  • 1 velká cibule
  • podle chuti kečup nebo tatarská omáčka
  • nakládaná okurka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Housky rozkrojíme, na spodní stranu položíme kolečka tvarůžků a posypeme je paprikou. Horní polovinu potřeme hořčicí a pokryjeme plátky slaniny.

  2. Všechno dáme do rozpálené trouby zapéct. Poté spodní poloviny housek posypeme nadrobno nasekanou cibulí a sladkokyselou okurkou, podle chuti polijeme kečupem nebo tatarskou omáčkou a přiklopíme horní částí housky se slaninou.

Tip redakce

Housky by se měly podávat teplé, aby chuť tvarůžků lépe vynikla.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paprikové strapačky

Paprikové strapačky

Výborná specialita z Moravy. Radana Spilková, Karlovy Vary
Vaříme express /12.04.15
Plněné avokádo

Plněné avokádo

Exotický, rychlý a lehký předkrm.

Martina Volechová, Zaječí

Vaříme express /13.08.14
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Surovin je sice hodně, ale studená lahůdka je na stole hned.
Kateřina Gecová, Praha
Vaříme express /22.01.09
Kuře v jogurtovém těstě

Kuře v jogurtovém těstě

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Vaříme express /27.10.19
Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

Moc ráda občas připravím mamince a tatínkovi nějakou dobrotu. Mám radost, když mě za ...
Vaříme express /11.10.11
Pikantní kapr

Pikantní kapr

Vařit v mikrovlnce je snadné a rychlé.

Magdalena Tůmová, Praha

Vaříme express /17.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu