Reklama
Zapečené hranolky
Fotogalerie:

Zapečené hranolky

Olga Kratochvílová

Pardubice
Už je umějí přátelé. Zkus a budou i tvé oblíbené.
Olga Kratochvílová, Pardubice

Ingredience

  • 1 kg hranolky
  • 10 ml olej
  • 2-3 klobása
  • 1 balení zelenina mražená
  • 300 g sýr eidam
  • špetka sůl
  • špetka koření na americké brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na plech s pečicím papírem dáme olej, rozprostřeme předsmažené hranolky a osolíme je. Pečeme 20 minut na 170 °C, až jsou hranolky křupavé.
  2. Klobásy (ostravské) nakrájíme na kolečka a eidam nastrouháme nahrubo. K hotovým hranolkům přidáme klobásy, mraženou zeleninu a vše okořeníme kořením na americké brambory, promícháme.
  3. Pečeme asi 10 minut. Poté posypeme eidamem a necháme ještě zapéci. Podáváme s tatarskou omáčkou nebo kečupem.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín
Vaříme express /20.03.19
Sladkokyselá omáčka s okurkami

Sladkokyselá omáčka s okurkami

Tohle jídlo mě naučil můj přítel.

Zuzana Švédová, Bohumín

Vaříme express /26.06.15
Salámová pomazánka

Salámová pomazánka

Majonézu můžeš zcela nahradit jogurtem‚ trochou octa a solí.
Dita Hiřmanová, Praha
...
Vaříme express /24.05.11
Těstoviny s kuřecím

Těstoviny s kuřecím

Když zbude pečené kuře, dá se krásně zužitkovat.

Lucie Kalmusová, Ostrava

...
Vaříme express /24.04.17
Jánošíkova placka

Jánošíkova placka

Žádnou přílohu nebudeš potřebovat.

Václav Vomáčka, Městec Králové

Vaříme express /20.11.14
Expres nočky

Expres nočky

Oběd přesně podle mého gusta.

Petra Geletičová, Smidary

Vaříme express /18.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu