Reklama
Zapečené cibulky v bešamelu se šunkou
Fotogalerie:

Zapečené cibulky v bešamelu se šunkou

Veronika Adamcová

Praha
Pokud dáváš přednost zdravým a lehkým jídlům, doporučuji tento recept. Cibulky jsou bohaté na vitaminy C, E a B, které jsou obsaženy především v zelené části, proto je připrav celé!
Veronika Adamcová, Praha

Ingredience

  • 200 g cibulka jarní
  • 200 g salám šunkový
  • 100 g máslo
  • 4 lžíce mouka hladká
  • sůl a pepř podle chuti
  • 100 g sýr eidam
  • 250 ml mléko
  • 100 g rajčátka cherry

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a necháme lehce zpěnit. Pomalu za stálého míchání začneme přilévat mléko, na závěr do omáčky vložíme nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit.
  2. krok2 Bešamel ochutíme solí a pepřem. Pokud se směs zdá příliš hustá, přilijeme trochu mléka.
  3. krok3 Jarní cibulky opláchneme, odstraníme konce a odřízneme špatnou nať. Šunkový salám nakrájíme na proužky, vše vložíme do zapékací misky a zalijeme bešamelem.
  4. Povrch bešamelu zasypeme nastrouhaným sýrem a poklademe půlkami rajčárek a troškou jarní cibulky.
  5. Zapékáme v předehřáté troubě přibližně 25 minut při teplotě 200 °C, než bešamel zezlátne.
     
    TIP: Pokud máme rádi, můžeme posypat pikantnějším sýrem, třeba nivou či parmazánem.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapří kousky ve vinném těstíčku

Kapří kousky ve vinném těstíčku

Kapr neboli ryba domácí by měl být povinnou součástí jídelníčku. Otto Plášek, Brno...
Vaříme express /31.05.16
Rajčatové bagetky

Rajčatové bagetky

Hodí se k večeři nebo jako pohoštění.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Vaříme express /04.03.13
Bruschetta s rajčaty

Bruschetta s rajčaty

Nech se inspirovat lahodnou italskou kuchyní, těžko ti určitě nebude.

Jitka Voláková, ...

Vaříme express /17.02.16
Růžový krém se žampiony

Růžový krém se žampiony

Chutná polévka pro slavnostní příležitost.

Lucie Strakošová, Trnávka

Vaříme express /27.02.16
Špízy jedna báseň

Špízy jedna báseň

Vyzkoušej můj recept na oblíbenou pochoutku. Určitě si ho zamiluješ stejně jako ...

Vaříme express /16.08.17
Gulášek  se žampiony

Gulášek se žampiony

S čerstvým chlebem je skvělý.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /15.08.15
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama