Ingredience
- 200 g cibulka jarní
- 200 g salám šunkový
- 100 g máslo
- 4 lžíce mouka hladká
- sůl a pepř podle chuti
- 100 g sýr eidam
- 250 ml mléko
- 100 g rajčátka cherry
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a necháme lehce zpěnit. Pomalu za stálého míchání začneme přilévat mléko, na závěr do omáčky vložíme nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit.
-
Bešamel ochutíme solí a pepřem. Pokud se směs zdá příliš hustá, přilijeme trochu mléka.
-
Jarní cibulky opláchneme, odstraníme konce a odřízneme špatnou nať. Šunkový salám nakrájíme na proužky, vše vložíme do zapékací misky a zalijeme bešamelem.
-
Povrch bešamelu zasypeme nastrouhaným sýrem a poklademe půlkami rajčárek a troškou jarní cibulky.
-
Zapékáme v předehřáté troubě přibližně 25 minut při teplotě 200 °C, než bešamel zezlátne.TIP: Pokud máme rádi, můžeme posypat pikantnějším sýrem, třeba nivou či parmazánem.