Reklama
Zapečené cibulky v bešamelu se šunkou
Fotogalerie:

Zapečené cibulky v bešamelu se šunkou

Veronika Adamcová

Praha
Pokud dáváš přednost zdravým a lehkým jídlům, doporučuji tento recept. Cibulky jsou bohaté na vitaminy C, E a B, které jsou obsaženy především v zelené části, proto je připrav celé!
Veronika Adamcová, Praha

Ingredience

  • 200 g cibulka jarní
  • 200 g salám šunkový
  • 100 g máslo
  • 4 lžíce mouka hladká
  • sůl a pepř podle chuti
  • 100 g sýr eidam
  • 250 ml mléko
  • 100 g rajčátka cherry

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a necháme lehce zpěnit. Pomalu za stálého míchání začneme přilévat mléko, na závěr do omáčky vložíme nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit.
  2. krok2 Bešamel ochutíme solí a pepřem. Pokud se směs zdá příliš hustá, přilijeme trochu mléka.
  3. krok3 Jarní cibulky opláchneme, odstraníme konce a odřízneme špatnou nať. Šunkový salám nakrájíme na proužky, vše vložíme do zapékací misky a zalijeme bešamelem.
  4. Povrch bešamelu zasypeme nastrouhaným sýrem a poklademe půlkami rajčárek a troškou jarní cibulky.
  5. Zapékáme v předehřáté troubě přibližně 25 minut při teplotě 200 °C, než bešamel zezlátne.
     
    TIP: Pokud máme rádi, můžeme posypat pikantnějším sýrem, třeba nivou či parmazánem.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s chřestem

Těstoviny s chřestem

Tento pokrm je velice rychlý a snadný na přípravu, při vaření ti stačí jen ...
Vaříme express /28.04.13
Rýžová směs s řapíkatým celerem

Rýžová směs s řapíkatým celerem

Je to takové obyčejné jídlo typu co dům dal. Právě takové máme nejraději.

Ema...

Vaříme express /06.09.17
Kotlety na smetaně

Kotlety na smetaně

Rychlý slavnostnější oběd, můžeme podávat se salátem.

Lucie Kirschnerová, Praha

Vaříme express /16.03.12
Kolečka s klobásou

Kolečka s klobásou

Výborné pikantní pohoštění.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /03.08.14
Koláč s vejci a špenátem

Koláč s vejci a špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /11.01.18
Placičky z tresky a hrášku

Placičky z tresky a hrášku

Jediný způsob, jak dostat do dětí rybu.

Lenka Miloňová, Beroun

Vaříme express /25.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu