Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékané sýrové chlebíčky
Zapékané sýrové chlebíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané sýrové chlebíčky

4.2/5 Počet hodnocení: 24
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1145 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 69 g
Tuky 65 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle snadné ,chlebíčky trochu jinak‘ jsme z čtenářských receptů vybrali proto, že snadno obohatí seznam hbitých, jednoduchých a vtipných večeří. Snězte je ještě za tepla!

Suroviny

veka 1 ks
krájená
jogurt 150 g
nejlépe smetanový, může být i méně tučný
sýr 150 g
strouhaný, například eidam, madeland, či ementál
šunka 150 g
drobně pokrájená
vejce 1 ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 stupňů (horkovzdušnou na 160).

2

Z jogurtu, nastrouhaného sýra, šunky a vejce umíchejte pomazánku. Solit ji nemusíte, suroviny samy o sobě obsahují dost soli. Natřete na plátky veky.

3

Plech vyložte papírem na pečení a naskládejte na něj chlebíčky. Upečte dozlatova; trvá to asi dvacet minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

07.11.2007 17:40
Klasický recept, mně již pár let známý, je super. Ale dnes jsem na něm malinko zapracovala, do vajíčka jsem přidala trochu smetany, místo obyč sýra jsem dala hermelín a ještě jsem přidala jarní cibulku. Místo veky jsem dala francouzskou bagetku a ještě každý kousek lehce natřela máslem. No prostě, jak my doma říkáme, "vytuněná" klasika.
07.11.2007 13:15
výborné, ale nic nového, tenhle recept dělávala už moji maminka před 30 lety.
07.11.2007 10:06
Je to vynikající rychlá večeře i pohoštění, pro změnu někdy přidám kukuřici, nebo směs smíchám se sardinkami v protlaku, a pro labužníky s tvarůžky je to bomba, ovšem i pachová....
07.11.2007 08:12
Recept se nachází v č.5/07, str.78
02.11.2007 18:14
Dnes jsem je udělala k večeři a okamžitě se po nich zaprášilo. Byly vynikající.Chutnaly mně, manželovi i dětem. Opravdu skvělá veřeče!
31.10.2007 17:25
sirové, nebo vařené?
31.10.2007 19:04
Určitě syrové na spojení směsi ;-)
07.11.2007 06:31
Jak může někdo napsat sirove, nemám to čím pochopit.
06.08.2008 11:51
sirové= asi ze síry (pro neznalce je to prvek žluté barvy, ale asi se běžně nejí! :-))

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč