Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4699 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 165 g
Tuky 374 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá a vydatná polévka vás během zimních dnů zaručeně zahřeje. 

Suroviny

rozmarýn 2 snítky
nakrájená nadrobno
celer 600 g
očištěný a nakrájený na drobné kostičky
kroupy 125 g
předem namočené
vývar zeleninový 1,75 l
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm slaninu dokřupava, k opékání přidejte snítku rozmarýnu, překrájenou na kusy.

2

Slaninu a rozmarýn vyjměte z hrnce a vsypte cibuli a celer. Opékejte zvolna 5 minut.

3

Zbylý rozmarýn nakrájejte najemno a na poslední 2 minuty ho přidejte do hrnce.

4

Vmíchejte kroupy a vlijte vývar. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Nechte zvolna asi 45 minut vařit, až budou kroupy hotové.

5

Nandejte do misek, navrch rozdrobte opečenou slaninu a podávejte. Ozdobit lze i opečeným rozmarýnem.

NĚCO NAVÍC
Kroupy lze uvařit předem, pak povařit v polévce zeleninu doměkka a hotové kroupy v polévce na závěr jen prohřát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč