Hořký střed čekankových puků vykrojíme.
Martina Skácelová, Teplicko
Ingredience
- 4 čekankové puky
- podle potřeby sůl a pepř
- na vymazání máslo
- 4 plátky libové dušené šunky
- 4 plátky ementálu
- 200 ml smetany
- 1 vejce
- 100 g ementálu v celku
- podle chuti muškátový oříšek
- na ozdobu pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Čekanku podélně rozřízneme. Vložíme do osolené vody a krátce povaříme. Vodu slijeme a puky necháme okapat.
-
Zapékací misku vymažeme máslem. Každou polovinu puku zabalíme do plátku šunky a sýra a vyskládáme je do misky. Smetanu prošleháme s vejcem, přidáme nastrouhaný sýr, pepř a špetku muškátového oříšku. Připravenou směsí vše zalijeme a zapékáme asi 20 minut při 200 ºC. Posypeme pažitkou.