Reklama
Zapečené čekankové puky
Fotogalerie:

Zapečené čekankové puky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hořký střed čekankových puků vykrojíme.

Martina Skácelová, Teplicko

Ingredience

  • 4 čekankové puky
  • podle potřeby sůl a pepř
  • na vymazání máslo
  • 4 plátky libové dušené šunky
  • 4 plátky ementálu
  • 200 ml smetany
  • 1 vejce
  • 100 g ementálu v celku
  • podle chuti muškátový oříšek
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Čekanku podélně rozřízneme. Vložíme do osolené vody a krátce povaříme. Vodu slijeme a puky necháme okapat.

  2. Zapékací misku vymažeme máslem. Každou polovinu puku zabalíme do plátku šunky a sýra a vyskládáme je do misky. Smetanu prošleháme s vejcem, přidáme nastrouhaný sýr, pepř a špetku muškátového oříšku. Připravenou směsí vše zalijeme a zapékáme asi 20 minut při 200 ºC. Posypeme pažitkou.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená sýrová pochoutka

Zapečená sýrová pochoutka

Rita Dlabáčková, Praha
Vaříme express /26.01.18
Cuketový špíz

Cuketový špíz

Velmi jednoduché, třeba jako oběd na chalupě.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /11.09.16
Palačinky s avokádem

Palačinky s avokádem

Hodí se například jako lehká večeře.

Petra Píšová, Olomouc

Vaříme express /17.10.13
Jednoduchá krabí směs

Jednoduchá krabí směs

Velice rychlá a lehká večeře.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /03.11.12
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Bude sytější s čerstvým pečivem.

Hana Subravová, Liberec

Vaříme express /26.08.17
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama