Reklama
Zapečené brambory se zakysanou smetanou
Fotogalerie:

Zapečené brambory se zakysanou smetanou

Jitka Haldová
Jitka Haldová
Hostivice

Švagrův nejlepší recept...a pochutná si celá rodina.

Jitka Haldová, Hostivice

Ingredience

  • 2 větší kelímky zakysaná smetana
  • 2 kg brambory
  • 8 ks vejce
  • 1 malá šiška salám junior
  • 300 g sýr eidam
  • 5 lžic olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a dáme vařit, vejce uvaříme natvrdo. Salám nakrájíme na kostičky a polovinu opražíme na oleji. Nastrouháme si sýr.

  2. Do pekáčku dáme trošku oleje, uvařené brambory i vajíčka nakrájíme na plátky a vrstvíme do pekáčku. Na dno klademe nejprve brambory, dále vajíčka, na ty nalijeme a rozetřeme první kelímek zakysané smetany, poklademe opraženou polovinou salámu a posypeme sýrem.

  3. Druhou vrstvu opakujeme stejným postupem. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 30 minut. Jakmile se zapeče sýr a vytvoří se krustička, je hotovo.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajská polévka

Rajská polévka

Můžeš přidat i 1–2 čerstvá rajčata. Katka Miláčková, Praha
Vaříme express /20.03.14
Medově sladká rajská

Medově sladká rajská

Žádné maso, jen kolínka. A děti (i můj manžel) mají boule až za ušima! Když zbude, ...
Vaříme express /24.11.10
Jemná česnečka

Jemná česnečka

Polévka, která vyžene z těla vše špatné.
Helena Nevečeřalová, Chomutov
Vaříme express /09.03.09
Černá omáčka

Černá omáčka

Nezapomenutelná chuť Vánoc mého dětství.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Vaříme express /24.11.16
Šunková pěna

Šunková pěna

Jednohubky s pěnou vypadají moc pěkně.

Libuše Vichrová, Deštná

Vaříme express /23.06.14
Koláč a´la pizza pro úplné začátečníky

Koláč a´la pizza pro úplné začátečníky

Teprve nedávno mě život přinutil zapojit se domácích prací, jako je například ...
Vaříme express /13.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu