Švagrův nejlepší recept...a pochutná si celá rodina.
Jitka Haldová, Hostivice
Ingredience
- 2 větší kelímky zakysaná smetana
- 2 kg brambory
- 8 ks vejce
- 1 malá šiška salám junior
- 300 g sýr eidam
- 5 lžic olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a dáme vařit, vejce uvaříme natvrdo. Salám nakrájíme na kostičky a polovinu opražíme na oleji. Nastrouháme si sýr.
-
Do pekáčku dáme trošku oleje, uvařené brambory i vajíčka nakrájíme na plátky a vrstvíme do pekáčku. Na dno klademe nejprve brambory, dále vajíčka, na ty nalijeme a rozetřeme první kelímek zakysané smetany, poklademe opraženou polovinou salámu a posypeme sýrem.
-
Druhou vrstvu opakujeme stejným postupem. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 30 minut. Jakmile se zapeče sýr a vytvoří se krustička, je hotovo.