Reklama
Zapečené brambory s klobásou a slaninou
Fotogalerie:

Zapečené brambory s klobásou a slaninou

Edita Andělová
Edita Andělová
Cheznovice

Snadný a rychlý oběd.

Edita Andělová, Cheznovice

Ingredience

  • 12 ks větší brambory
  • 4 pikantní klobásy
  • chalupářská slanina
  • 6 ks menší cibule
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce sladká paprika
  • 1 lžička kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme je do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lžíci sladké papriky a trochu kmínu. Všechno dobře promícháme.
  2. Slaninu si nakrájíme na kostičky, klobásu a cibuli na kolečka.
  3. krok3 Rozložíme si alobal a dáváme na něj vrstvu brambor, na ně dáme slaninu, klobásu, cibuli a opět brambory.
  4. krok4 Dobře zabalíme do alobalu a klademe na plech. Pečeme asi 40-50 minut při 190 °C.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený sýrový chléb

Zapečený sýrový chléb

Chleby můžeme použít jako rychlou večeři nebo pohoštění pro přátele. Využijeme i ...
Vaříme express /19.01.17
Cizrnová pomazánka

Cizrnová pomazánka

Lucie Skálová, Strakonice

Vaříme express /01.08.18
Čtverečky s klobásou

Čtverečky s klobásou

Můžeme použít různé druhy klobás a sýrů. Kdo má rád pikantní mlsání, použije ...

Vaříme express /18.03.16
Pappardelle s rajčátky

Pappardelle s rajčátky

Rudolf Staněk, Tábor

Vaříme express /19.06.18
Rýžový koláč se zeleninou

Rýžový koláč se zeleninou

Pokud mám doma zbytek vařeného nebo pečeného kuřecího masa, koláč jím oživím.

Jana...

Vaříme express /18.01.17
Tuňákové těstoviny

Tuňákové těstoviny

Výborný lehký oběd, který mám moc ráda.
Šárka Černá, Kutná Hora
Vaříme express /20.12.11
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama