Snadný a rychlý oběd.
Edita Andělová, Cheznovice
Ingredience
- 12 ks větší brambory
- 4 pikantní klobásy
- chalupářská slanina
- 6 ks menší cibule
- sůl, pepř
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžička kmín
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme je do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lžíci sladké papriky a trochu kmínu. Všechno dobře promícháme.
-
Slaninu si nakrájíme na kostičky, klobásu a cibuli na kolečka.
-
Rozložíme si alobal a dáváme na něj vrstvu brambor, na ně dáme slaninu, klobásu, cibuli a opět brambory.
-
Dobře zabalíme do alobalu a klademe na plech. Pečeme asi 40-50 minut při 190 °C.