Reklama
Zapečená zelenina na víně
Fotogalerie:

Zapečená zelenina na víně

Martin Veselý

Olomouc
Čas od času si člověk potřebuje dát dietnější jídlo, a když máte doma od každé zeleniny trochu‚ lze vždycky něco vymyslet.
Martin Veselý, Olomouc

Ingredience

  • 2 cibule
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 paprika
  • 4 rajčata
  • 1 avokádo
  • 1/2 paličky česnek
  • 1 pórek
  • 100 ml víno červené
  • špetka rozmarýn
  • špetka tymián
  • špetka sůl
  • 100 g gouda
  • 300 g brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Klademe je do zapékací mísy‚ kterou jsme mírně vymazali olivovým olejem. Papriku nakrájíme nadrobno a kladením na cibuli vytvoříme další vrstvu. Rajčata si nakrájíme na půlkolečka a umístíme je na papriku.
  2. krok2
    Stejně zpracujeme i avokádo‚ které spolu s najemno nakrájeným česnekem navrstvíme na papriku.
    Vše pravidelně obohacujeme o pokrájený pórek. Ve vrstvení pokračujeme až do spotřebování veškeré zeleniny. Můžeme jemně posolit. 
  3. krok3
    Nakonec zeleninu podlijeme vínem. Do mísy vložíme čerstvý tymián‚ přiklopíme a dáme na půl hodiny péct při 200 °C. Pět minut před dopečením přidáme ještě rozmarýn a všechno posypeme sýrem.
  4. Jako přílohu volíme třeba opékané brambory‚ které si připravíme tak‚ že syrové brambory neloupeme, pouze omyjeme, očistíme od nečistot a pokrájíme na čtvrtinky. Na teflonové pánvi si rozehřejeme olivový olej‚ na kterém brambory spolu s tymiánem opečeme. Nakonec je osolíme.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zahradníkovy lasagne

Zahradníkovy lasagne

Při pečení musí povrch pěkně zezlátnout. Terezie Kouřilová, Zlín
Vaříme express /06.09.16
Rajčatové bagetky

Rajčatové bagetky

Hodí se k večeři nebo jako pohoštění.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Vaříme express /04.03.13
Bleskové houskové knedlíky

Bleskové houskové knedlíky

Jsou velmi jednoduché, zatím se mi vždycky povedly.

Lucie Pavlíčková, Praha

Vaříme express /01.05.16
Rajský koláč s parmazánem

Rajský koláč s parmazánem

Je opravdu božský.

Linda Marková, Brno


Vaříme express /05.01.16
Salát ze surimi tyčinek a jablek

Salát ze surimi tyčinek a jablek

Předkrm, který báječně uvede hlavní chod.

Pavel Joucha, Praha

Vaříme express /26.11.16
Rychlé tortelliny

Rychlé tortelliny

Vhodné na večeři, když je málo času.

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /26.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu