Ingredience
- 2 cibule
- 1 lžíce olej olivový
- 1 paprika
- 4 rajčata
- 1 avokádo
- 1/2 paličky česnek
- 1 pórek
- 100 ml víno červené
- špetka rozmarýn
- špetka tymián
- špetka sůl
- 100 g gouda
- 300 g brambory
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Klademe je do zapékací mísy‚ kterou jsme mírně vymazali olivovým olejem. Papriku nakrájíme nadrobno a kladením na cibuli vytvoříme další vrstvu. Rajčata si nakrájíme na půlkolečka a umístíme je na papriku.
-
Stejně zpracujeme i avokádo‚ které spolu s najemno nakrájeným česnekem navrstvíme na papriku.Vše pravidelně obohacujeme o pokrájený pórek. Ve vrstvení pokračujeme až do spotřebování veškeré zeleniny. Můžeme jemně posolit.
-
Nakonec zeleninu podlijeme vínem. Do mísy vložíme čerstvý tymián‚ přiklopíme a dáme na půl hodiny péct při 200 °C. Pět minut před dopečením přidáme ještě rozmarýn a všechno posypeme sýrem.
-
Jako přílohu volíme třeba opékané brambory‚ které si připravíme tak‚ že syrové brambory neloupeme, pouze omyjeme, očistíme od nečistot a pokrájíme na čtvrtinky. Na teflonové pánvi si rozehřejeme olivový olej‚ na kterém brambory spolu s tymiánem opečeme. Nakonec je osolíme.