Reklama
Zapečená zelenina na víně
Fotogalerie:

Zapečená zelenina na víně

Martin Veselý

Olomouc
Čas od času si člověk potřebuje dát dietnější jídlo, a když máte doma od každé zeleniny trochu‚ lze vždycky něco vymyslet.
Martin Veselý, Olomouc

Ingredience

  • 2 cibule
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 paprika
  • 4 rajčata
  • 1 avokádo
  • 1/2 paličky česnek
  • 1 pórek
  • 100 ml víno červené
  • špetka rozmarýn
  • špetka tymián
  • špetka sůl
  • 100 g gouda
  • 300 g brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Klademe je do zapékací mísy‚ kterou jsme mírně vymazali olivovým olejem. Papriku nakrájíme nadrobno a kladením na cibuli vytvoříme další vrstvu. Rajčata si nakrájíme na půlkolečka a umístíme je na papriku.
  2. krok2
    Stejně zpracujeme i avokádo‚ které spolu s najemno nakrájeným česnekem navrstvíme na papriku.
    Vše pravidelně obohacujeme o pokrájený pórek. Ve vrstvení pokračujeme až do spotřebování veškeré zeleniny. Můžeme jemně posolit. 
  3. krok3
    Nakonec zeleninu podlijeme vínem. Do mísy vložíme čerstvý tymián‚ přiklopíme a dáme na půl hodiny péct při 200 °C. Pět minut před dopečením přidáme ještě rozmarýn a všechno posypeme sýrem.
  4. Jako přílohu volíme třeba opékané brambory‚ které si připravíme tak‚ že syrové brambory neloupeme, pouze omyjeme, očistíme od nečistot a pokrájíme na čtvrtinky. Na teflonové pánvi si rozehřejeme olivový olej‚ na kterém brambory spolu s tymiánem opečeme. Nakonec je osolíme.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje. Romana Rubášová, Klatovy
Vaříme express /23.08.17
Opilá jablka

Opilá jablka

Ovoce ve vinném těstíčku chutná jemně.
Jana Nováková, Praha
Vaříme express /20.02.10
Špenátové krokety

Špenátové krokety

Špenát, ten chutná na všechny způsoby, ale tenhle recept je jeden z těch obzvlášť ...
Vaříme express /23.06.13
Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Milena Kalenská, Turnov

Vaříme express /26.09.18
Zahradníkovy lasagne

Zahradníkovy lasagne

Při pečení musí povrch pěkně zezlátnout.

Terezie Kouřilová, Zlín

Vaříme express /06.09.16
Zelné taštičky

Zelné taštičky

Dělám je, když přijde nečekaná návštěva.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /11.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu