Reklama
Zapečená zelenina na víně
Fotogalerie:

Zapečená zelenina na víně

Martin Veselý

Olomouc
Čas od času si člověk potřebuje dát dietnější jídlo, a když máte doma od každé zeleniny trochu‚ lze vždycky něco vymyslet.
Martin Veselý, Olomouc

Ingredience

  • 2 cibule
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 paprika
  • 4 rajčata
  • 1 avokádo
  • 1/2 paličky česnek
  • 1 pórek
  • 100 ml víno červené
  • špetka rozmarýn
  • špetka tymián
  • špetka sůl
  • 100 g gouda
  • 300 g brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Klademe je do zapékací mísy‚ kterou jsme mírně vymazali olivovým olejem. Papriku nakrájíme nadrobno a kladením na cibuli vytvoříme další vrstvu. Rajčata si nakrájíme na půlkolečka a umístíme je na papriku.
  2. krok2
    Stejně zpracujeme i avokádo‚ které spolu s najemno nakrájeným česnekem navrstvíme na papriku.
    Vše pravidelně obohacujeme o pokrájený pórek. Ve vrstvení pokračujeme až do spotřebování veškeré zeleniny. Můžeme jemně posolit. 
  3. krok3
    Nakonec zeleninu podlijeme vínem. Do mísy vložíme čerstvý tymián‚ přiklopíme a dáme na půl hodiny péct při 200 °C. Pět minut před dopečením přidáme ještě rozmarýn a všechno posypeme sýrem.
  4. Jako přílohu volíme třeba opékané brambory‚ které si připravíme tak‚ že syrové brambory neloupeme, pouze omyjeme, očistíme od nečistot a pokrájíme na čtvrtinky. Na teflonové pánvi si rozehřejeme olivový olej‚ na kterém brambory spolu s tymiánem opečeme. Nakonec je osolíme.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolice  zapečená  s bešamelem

Brokolice zapečená s bešamelem

Syn si donesl recept ze  školní jídelny.  Blanka Novotná, Semily
Vaříme express /10.10.16
Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Hodí se nejlépe k bramborové kaši.
Kateřina Smolková, Ostrava
Vaříme express /17.05.11
Manželův gulášek

Manželův gulášek

Manžel ho má moc rád, druhý den si ho dochutí chilli omáčkou nebo nakrájenou ...
Vaříme express /15.12.08
Taštičky s kuřecím masem a žampiony

Taštičky s kuřecím masem a žampiony

Ráda své hosty překvapím pochoutkou, která vypadá luxusně a přitom je velmi ...

Vaříme express /19.02.16
Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Alena Bendlová, Merklovice

Vaříme express /06.02.18
Zapečené maso v leču

Zapečené maso v leču

Vše můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

Veronika Chrzová, Lom u Mostu

Vaříme express /10.07.14
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama