Reklama
Zapečená zelenina na víně
Fotogalerie:

Zapečená zelenina na víně

Martin Veselý

Olomouc
Čas od času si člověk potřebuje dát dietnější jídlo, a když máte doma od každé zeleniny trochu‚ lze vždycky něco vymyslet.
Martin Veselý, Olomouc

Ingredience

  • 2 cibule
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 paprika
  • 4 rajčata
  • 1 avokádo
  • 1/2 paličky česnek
  • 1 pórek
  • 100 ml víno červené
  • špetka rozmarýn
  • špetka tymián
  • špetka sůl
  • 100 g gouda
  • 300 g brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Klademe je do zapékací mísy‚ kterou jsme mírně vymazali olivovým olejem. Papriku nakrájíme nadrobno a kladením na cibuli vytvoříme další vrstvu. Rajčata si nakrájíme na půlkolečka a umístíme je na papriku.
  2. krok2
    Stejně zpracujeme i avokádo‚ které spolu s najemno nakrájeným česnekem navrstvíme na papriku.
    Vše pravidelně obohacujeme o pokrájený pórek. Ve vrstvení pokračujeme až do spotřebování veškeré zeleniny. Můžeme jemně posolit. 
  3. krok3
    Nakonec zeleninu podlijeme vínem. Do mísy vložíme čerstvý tymián‚ přiklopíme a dáme na půl hodiny péct při 200 °C. Pět minut před dopečením přidáme ještě rozmarýn a všechno posypeme sýrem.
  4. Jako přílohu volíme třeba opékané brambory‚ které si připravíme tak‚ že syrové brambory neloupeme, pouze omyjeme, očistíme od nečistot a pokrájíme na čtvrtinky. Na teflonové pánvi si rozehřejeme olivový olej‚ na kterém brambory spolu s tymiánem opečeme. Nakonec je osolíme.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječný dip k zelenině

Vaječný dip k zelenině

Jiřina Komárová, Plzeň
Vaříme express /24.10.18
Chalupářská omeleta

Chalupářská omeleta

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /26.07.18
Hrášková kaše

Hrášková kaše

Chutná ti hrášek? Tohle si tedy oblíbíš.
Šárka Medáčková, Děčín
Vaříme express /17.05.11
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Dobrůtka k večeři.

Hana Hlaváčková, Kratochvilka

Vaříme express /13.07.13
Buřty na pivě s kečupem

Buřty na pivě s kečupem

Dobré pohoštění pro posezení s rodinou a přáteli na zahrádce ...
Vaříme express /31.05.10
Zeleninový krém

Zeleninový krém

Připravuji jej dost často.

Petra Geletičová, Sloupno


Vaříme express /05.01.16
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama