Reklama
Zapečená zelenina
Fotogalerie:

Zapečená zelenina

Aneta Vavrová

Hradec Králové

Jednoduchá, dobrá, dietní a zdravá pochoutka.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Ingredience

  • 1 sáček mražená zeleninová směs
  • olej podle potřeby
  • sůl podle chuti
  • špetka pepře
  • 300 g brambory
  • 2 vejce
  • 200 ml mléko
  • 100 g plátkový sýr

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Oblíbenou směs zeleniny necháme předem rozmrazit. Pak ji na trošce oleje na pánvi osmahneme. Osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Pekáček vymažeme‚ na dno naskládáme polovinu uvařených brambor nakrájených na plátky‚ na ně navrstvíme uvařenou zeleninovou směs a opět zakryjeme plátky brambor.

  2. Vejce rozmícháme v mléce‚ osolíme a opepříme a zalijeme jídlo v pekáčku. Brambory zakryjeme plátky sýra (nebo hustě posypeme strouhaným sýrem) a dáme zapéct‚ dokud mléko s vejci nezhoustne.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ostružinový ledový čaj

Ostružinový ledový čaj

Čaj je celoroční pití. Je skvělý teplý i studený. Božena Kolářová, Pouště
Vaříme express /20.08.17
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Fazole s pórkem a kečupem

Fazole s pórkem a kečupem

Měj pár konzerv vždy do zásoby.
Marie Ospalíková, Kroměříž
Vaříme express /23.12.11
Horké jablko

Horké jablko

Přijde ti k chuti na zahřátí hlavně v zimě.
Jindra Vystrčilová, Blansko
...
Vaříme express /05.01.09
Salát z krabích  tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Rychlý salát pro celou rodinu.
Vaříme express /09.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu