Reklama
Zapečená zelenina
Fotogalerie:

Zapečená zelenina

Lenka Kokošková
Lenka Kokošková
Plzeň

Kdo má rád cuketu, nebude jistě zklamán.

Lenka Kokošková, Plzeň

Ingredience

  • 4 brambory
  • 5 ks mrkev
  • 1 cuketa
  • 200 g šunka od kosti
  • 150 g tvrdý sýr
  • olivový olej
  • sůl, pepř, čerstvé bylinky (tymián, šalvěj)

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vymažeme si pekáček olivovým olejem a poklademe dno nakrájenými brambory. Posolíme, opepříme a posypeme bylinkami.

  2. krok2 Na brambory vrstvíme cuketu a mrkev, kterou jsme si škrabkou naškrábali na hoblinky. Lehce zakápneme olivovým olejem. Na mrkev dáme šunku a zasypeme sýrem.
  3. Vrstvy opakujeme, dokud máme suroviny, končíme vrstvou šunky. Pekáček přiklopíme víkem nebo pokryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 180 °C asi 20 minut. Poté odklopíme, posypeme sýrem a krátce zapečeme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kaštanové orecchiette

Kaštanové orecchiette

Můžeš použít i kupované orecchiette.  Kateřina Gajová, Brno
Vaříme express /03.10.16
Rýžové šišky s párkem

Rýžové šišky s párkem

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /09.02.18
Hrk hrk buchta

Hrk hrk buchta

Místo mandarinek také velmi ráda používám ananasový kompot.

Kateřina ...

Vaříme express /22.08.17
Hříbkové  rizoto  se zeleninou

Hříbkové rizoto se zeleninou

Zdravý a lehký pokrm v houbařské sezoně.

Lucie Pilařová, Chomutov

Vaříme express /06.10.16
Kuřecí játra s hlívou

Kuřecí játra s hlívou

Snažím se používat hlívu co nejčastěji, je skvělá  na podporu ...

Vaříme express /13.04.15
Zapečená klobása

Zapečená klobása

Je to strašně jednoduché, rychlé a zároveň strašně dobré!
Míša Richter, Rudná...
Vaříme express /14.06.11
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama