Kdo má rád cuketu, nebude jistě zklamán.
Lenka Kokošková, Plzeň
Ingredience
- 4 brambory
- 5 ks mrkev
- 1 cuketa
- 200 g šunka od kosti
- 150 g tvrdý sýr
- olivový olej
- sůl, pepř, čerstvé bylinky (tymián, šalvěj)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vymažeme si pekáček olivovým olejem a poklademe dno nakrájenými brambory. Posolíme, opepříme a posypeme bylinkami.
-
Na brambory vrstvíme cuketu a mrkev, kterou jsme si škrabkou naškrábali na hoblinky. Lehce zakápneme olivovým olejem. Na mrkev dáme šunku a zasypeme sýrem.
-
Vrstvy opakujeme, dokud máme suroviny, končíme vrstvou šunky. Pekáček přiklopíme víkem nebo pokryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 180 °C asi 20 minut. Poté odklopíme, posypeme sýrem a krátce zapečeme.