Reklama
Zapečená zelenina
Fotogalerie:

Zapečená zelenina

Lenka Kokošková
Lenka Kokošková
Plzeň

Kdo má rád cuketu, nebude jistě zklamán.

Lenka Kokošková, Plzeň

Ingredience

  • 4 brambory
  • 5 ks mrkev
  • 1 cuketa
  • 200 g šunka od kosti
  • 150 g tvrdý sýr
  • olivový olej
  • sůl, pepř, čerstvé bylinky (tymián, šalvěj)

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vymažeme si pekáček olivovým olejem a poklademe dno nakrájenými brambory. Posolíme, opepříme a posypeme bylinkami.

  2. krok2 Na brambory vrstvíme cuketu a mrkev, kterou jsme si škrabkou naškrábali na hoblinky. Lehce zakápneme olivovým olejem. Na mrkev dáme šunku a zasypeme sýrem.
  3. Vrstvy opakujeme, dokud máme suroviny, končíme vrstvou šunky. Pekáček přiklopíme víkem nebo pokryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 180 °C asi 20 minut. Poté odklopíme, posypeme sýrem a krátce zapečeme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčatový salát s těstovinami

Rajčatový salát s těstovinami

Lehký zdravý oběd Podle receptu Ivy Šmejkalové z Brna
Vaříme express /25.06.18
Bramborová omeleta plněná špenátem

Bramborová omeleta plněná špenátem

Chutná obměna domácí tabule.

Jarmila Boříková, Nové Město nad Metují

Vaříme express /04.07.12
Dědovy zelníky

Dědovy zelníky

Nezapomeň zapíjet vychlazeným pivem.

Bohdana Slavíčková, Mělník

Vaříme express /29.08.17
Pastýřský pekáč

Pastýřský pekáč

Je to takové „co dům dá“, ale moc dobré.

Lenka Němcová, Příkazy

Vaříme express /04.01.13
Frankfurtská polévka v chlebu

Frankfurtská polévka v chlebu

Když chci mým jedlíkům připravit plnohodnotné jídlo, sáhnu po receptu na tuto polévku ...
Vaříme express /30.07.09
Jemné spirálky

Jemné spirálky

Hodí se pro pohoštění k vínu i pivu.
Lenka Niezgodová, Ostrava
Vaříme express /04.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu