Reklama
Reklama
Zapečená zelenina
Fotogalerie:

Zapečená zelenina

Lenka Kokošková
Lenka Kokošková
Plzeň

Kdo má rád cuketu, nebude jistě zklamán.

Lenka Kokošková, Plzeň

Ingredience

  • 4 brambory
  • 5 ks mrkev
  • 1 cuketa
  • 200 g šunka od kosti
  • 150 g tvrdý sýr
  • olivový olej
  • sůl, pepř, čerstvé bylinky (tymián, šalvěj)

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vymažeme si pekáček olivovým olejem a poklademe dno nakrájenými brambory. Posolíme, opepříme a posypeme bylinkami.

  2. krok2 Na brambory vrstvíme cuketu a mrkev, kterou jsme si škrabkou naškrábali na hoblinky. Lehce zakápneme olivovým olejem. Na mrkev dáme šunku a zasypeme sýrem.
  3. Vrstvy opakujeme, dokud máme suroviny, končíme vrstvou šunky. Pekáček přiklopíme víkem nebo pokryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 180 °C asi 20 minut. Poté odklopíme, posypeme sýrem a krátce zapečeme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tyčinky s parmskou šunkou

Tyčinky s parmskou šunkou

Skvělé pohoštění ke sklence vína. Martina Novotná, Vyškov
Vaříme express /31.07.14
Salát s klobásou

Salát s klobásou

Je výborný teplý i studený.

Katka Miláčková, Praha

Vaříme express /15.02.16
Drůbeží karbanátky s koriandrem

Drůbeží karbanátky s koriandrem

Zmizí ze stolu za pár minut.

Pavla Javůrková, Pardubice

Vaříme express /07.08.15
Šafránové rizoto

Šafránové rizoto

Šafrán je drahý, ale dává se ho jen špetka.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Vaříme express /24.04.16
Rajská omáčka s ovesnými vločkami

Rajská omáčka s ovesnými vločkami

Velmi rychlá a opravdu moc dobrá.

Eva Skoumalová, Lipník 

Vaříme express /28.05.16
Jednohubky s nivou‚ ořechy a vínem

Jednohubky s nivou‚ ořechy a vínem

Skvěle se hodí k posezení u vína.
Viola Jandejsková, Volary
Vaříme express /28.02.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama