Reklama
Zapečená zelenina
Fotogalerie:

Zapečená zelenina

Lenka Kokošková
Lenka Kokošková
Plzeň

Kdo má rád cuketu, nebude jistě zklamán.

Lenka Kokošková, Plzeň

Ingredience

  • 4 brambory
  • 5 ks mrkev
  • 1 cuketa
  • 200 g šunka od kosti
  • 150 g tvrdý sýr
  • olivový olej
  • sůl, pepř, čerstvé bylinky (tymián, šalvěj)

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vymažeme si pekáček olivovým olejem a poklademe dno nakrájenými brambory. Posolíme, opepříme a posypeme bylinkami.

  2. krok2 Na brambory vrstvíme cuketu a mrkev, kterou jsme si škrabkou naškrábali na hoblinky. Lehce zakápneme olivovým olejem. Na mrkev dáme šunku a zasypeme sýrem.
  3. Vrstvy opakujeme, dokud máme suroviny, končíme vrstvou šunky. Pekáček přiklopíme víkem nebo pokryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 180 °C asi 20 minut. Poté odklopíme, posypeme sýrem a krátce zapečeme.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Silvestrovské chlebíčky

Silvestrovské chlebíčky

Pomazánka vystačí na tři veky. Tereza Neubauerová, Písek
Vaříme express /01.01.16
Jemné spirálky

Jemné spirálky

Hodí se pro pohoštění k vínu i pivu.
Lenka Niezgodová, Ostrava
Vaříme express /04.08.11
Čínská kuřecí polévka

Čínská kuřecí polévka

Dá se použít i pečené maso z předešlého oběda.

Irena Ivanová, Ostrava

Vaříme express /04.06.14
Zapečený květák

Zapečený květák

Můžeš ho udělat i bez masa, je také dobrý.


Ivana Černá, Praha

Vaříme express /12.04.17
Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Léto je pro mě obdobím, kdy se pravidelně scházíme s přáteli. Vždycky si lámu ...
Vaříme express /18.06.13
Falešný řízek

Falešný řízek

Tavený sýr dodává jemnost.

Lucie Kirschnerová, Praha

Vaříme express /17.01.13
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama