Rita Dlabáčková, Praha
Ingredience
- 2 plátky schwarzwaldské šunky
- 4 plátky hermelínu
- 2 lžíce nastrouhaného čedaru
- 2 vejce
- podle potřeby sůl a pepř
- 2 lžičky parmazánu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Připravíme si dvě formičky na muffiny. Do každé formičky dáme šunku, dva plátky hermelínu
a lžíci nastrouhaného čedaru. Na sýry vyklepneme vejce tak, aby se žloutek nepoškodil. Vajíčko
zlehka osolíme a opepříme. Šunka a sýry jsou dost slané, proto solíme s rozvahou. -
Poslední vrstvu tvoří parmazán, kterým vejce posypeme. Formičky dáme do předem vyhřáté
trouby na 220 °C a pečeme přibližně 10 minut. To, že jsou sýrové muffiny hotové, poznáme podle toho, že bílek ztuhne. Podáváme teplé.