Reklama
Zapečená sýrová pochoutka
Fotogalerie:

Zapečená sýrová pochoutka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Rita Dlabáčková, Praha

Ingredience

  • 2 plátky schwarzwaldské šunky
  • 4 plátky hermelínu
  • 2 lžíce nastrouhaného čedaru
  • 2 vejce
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 2 lžičky parmazánu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si dvě formičky na muffiny. Do každé formičky dáme šunku, dva plátky hermelínu
    a lžíci nastrouhaného čedaru. Na sýry vyklepneme vejce tak, aby se žloutek nepoškodil. Vajíčko
    zlehka osolíme a opepříme. Šunka a sýry jsou dost slané, proto solíme s rozvahou.

  2. Poslední vrstvu tvoří parmazán, kterým vejce posypeme. Formičky dáme do předem vyhřáté
    trouby na 220 °C a pečeme přibližně 10 minut. To, že jsou sýrové muffiny hotové, poznáme podle toho, že bílek ztuhne. Podáváme teplé.

Pošli recept! 2/2017 (6.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňáková svačinka s okurkami

Tuňáková svačinka s okurkami

Můžeš ji ozdobit i červenou paprikou. Pavlína Kotrbová, Jihlava
Vaříme express /15.10.15
Pikantní polévka

Pikantní polévka

Chutnala nám právě proto, že je výraznější.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /11.09.16
Bůčkové motáčky

Bůčkové motáčky

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.02.18
Nákyp z květáku

Nákyp z květáku

Jednoduchý recept na zapečený květák s uzeninou nebo ve verzi pro vegetariány.

Lenka ...

Vaříme express /15.09.12
Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

Jako studená večeře je opravdu vynikající.
Gábina Firstová, Praha
Vaříme express /23.01.11
Srnčí medailonky

Srnčí medailonky

Když má člověk v rodině myslivce, má to spoustu výhod – mimo jiné ...

Vaříme express /23.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu