Reklama
Reklama
Zapečená rajčata s hermelínem
Fotogalerie:

Zapečená rajčata s hermelínem

Veronika Prchlíková

Praha
Dávám přednost zelenině, hlavně při večeři nesmí chybět. Chuť těchto pečených rajčat je díky hermelínu jemně pikantní, ale pokud chceš, můžeš do směsi na plnění ještě použít koření.
Veronika Prchlíková, Praha

Ingredience

  • 100 g hermelín
  • 100 g šunka
  • 50 g sýr eidam
  • 1 svazek cibulka jarní
  • 8 rajčata
  • 1 lžíce olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rajčata opláchneme, osušíme a podélně je přepůlíme. Potom z nich odstraníme dužinu.
  2. krok2 Hermelín, eidam a šunku nastrouháme. Svazek jarní cibulky opláchneme a jednotlivé stonky nakrájíme na kolečka, která pak vmícháme do sýrové směsi.
  3. krok3 Připravenou směsí plníme  přepůlená rajčata, shora je ještě osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
    Rajčata naskládáme do ­vymazané zapékací misky a v pře­dehřáté troubě zapékáme při  200 °C zhruba 15–20 minut.
  4. Podáváme je s čerstvým pečivem dozdobená čerstvou bylinkou.

    TIP: Mnoho lidí nemá rádo rajčata. Zapékat můžeš samozřejmě i jiné druhy zeleniny – například cukety, papriky, okurky nebo kedlubny. Namísto šunky můžeš použít gothaj.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jiřinčiny zelíčkovo–sýrové karbanátky

Jiřinčiny zelíčkovo–sýrové karbanátky

Nejlepší jsou ještě teplé, protože sýr se krásně roztéká. Jiřina ...
Vaříme express /17.03.10
Zapečené bagety

Zapečené bagety

Skvělá svačinka na cesty nebo do školy.
Kristýna Pelnářová, Zlín
 
 
Vaříme express /12.12.08
Panenka se zimním salátem

Panenka se zimním salátem

Hana Markusová,

Zlín

Vaříme express /07.01.18
Pomazánka z tresčích jater

Pomazánka z tresčích jater

Hodí se třeba jako zdravá večeře.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /16.10.15
Zapečený sýrový chléb

Zapečený sýrový chléb

Chleby můžeme použít jako rychlou večeři nebo pohoštění pro přátele. Využijeme i ...

Vaříme express /19.01.17
Salámové srdce

Salámové srdce

Není to tolik kalorií jako klasický dort.

Petra Cieslarová, Ostrava

Vaříme express /17.02.17
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama