Ingredience
- 100 g hermelín
- 100 g šunka
- 50 g sýr eidam
- 1 svazek cibulka jarní
- 8 rajčata
- 1 lžíce olej olivový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rajčata opláchneme, osušíme a podélně je přepůlíme. Potom z nich odstraníme dužinu.
-
Hermelín, eidam a šunku nastrouháme. Svazek jarní cibulky opláchneme a jednotlivé stonky nakrájíme na kolečka, která pak vmícháme do sýrové směsi.
-
Připravenou směsí plníme přepůlená rajčata, shora je ještě osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
Rajčata naskládáme do vymazané zapékací misky a v předehřáté troubě zapékáme při 200 °C zhruba 15–20 minut.
-
Podáváme je s čerstvým pečivem dozdobená čerstvou bylinkou.
TIP: Mnoho lidí nemá rádo rajčata. Zapékat můžeš samozřejmě i jiné druhy zeleniny – například cukety, papriky, okurky nebo kedlubny. Namísto šunky můžeš použít gothaj.