Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zvěřinové klobásy zapečené v těstíčku

Zvěřinové klobásy zapečené v těstíčku

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5116 kcal
Bílkoviny 206 g
Sacharidy 119 g
Tuky 418 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klobásky v těstíčku – ,toad in the hole‘ čili ,žába v díře‘ – jsou tradiční anglický pokrm, jehož kořeny sahají do 18. století. Zvěřinové klobásy ho posouvají o stupínek výš.

Suroviny

slunečnicový olej 100 ml
a trocha navíc na opékání
mléko 250 ml
plnotučné
vejce 4 ks
velká
tymián 1 PL
čerstvé lístky
sůl
pepř
mletý černý
nebo 4 běžné zvěřinové klobásy (nejlépe kančí)
džem
červenorybízový džem či brusinkový džem a/nebo hořčice k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Olej nalijte do pekáčku či zapékací mísy (cca 32 x 25 cm) a dejte rozehřát do trouby. V míse prošlehejte mouku, mléko, vejce, křen a tymián se solí a pepřem na hladké těstíčko. Nechte stát 5 minut.

2

Mezitím v pánvi rozpalte trochu oleje a opečte na něm klobásky ze všech stran dozlatova.

3

Zahřátou pečicí nádobu opatrně vyjměte z trouby a ještě obezřetněji do ní vlijte těstíčko. Do něj položte s rozestupy klobásky a pak nádobu vraťte do trouby na 20–25 minut, aby těstíčko naběhlo a zezlátlo.

4

Při podávání doplňte džemem a/nebo hořčicí, popřípadě zeleninou (hrášek, růžičková kapusta...) podušenou na másle.

NĚCO NAVÍC
Ještě začátkem sedmdesátých let minulého století u nás ohrožovali úrodu spíše zajíci, kterých od té doby značně ubylo. Dnes čelíme přemnoženým divokým prasatům, která unikla z obor do volné krajiny na konci 2. světové války a po ní nebo k nám přišla ze sousedních států. Ve volné přírodě byla totiž na našem území divoká prasata coby škodná prakticky vyhubena už v 18. století. Maso divočáka je chutné, méně tučné než domácí vepřové. Ale důležitá je u něj odborná kontrola a důkladná tepelná úprava.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč