Reklama
Zapečená brokolice se šunkou
Fotogalerie:

Zapečená brokolice se šunkou

Soňa Sommerová

Unkovice

Kdo má rád brokolici, pochutná si.

Soňa Sommerová, Unkovice

Ingredience

  • 2 brokolice
  • sůl podle chuti
  • 2 velké brambory
  • 100 g šunka
  • Bešamel:
  • 1 lžíce máslo
  • trocha mouky
  • mléko podle potřeby
  • 150 g eidam
  • trocha vegety

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Brambory oloupeme a také uvaříme.

  2. Do zapékací mísy klademe vrstvu brokolice‚ trochu osolíme‚ na ni dáme šunku a nakonec uvařené brambory.

  3. Připravíme si máslovou jíšku‚ zředíme mlékem a umícháme bešamelovou omáčku.  Přidáme trošku vegety a vmícháme do ní i část nastrouhaného sýra.

  4. Omáčkou přelijeme brambory a povrch posypeme zbylým strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct dozlatova.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Majolková bublanina

Majolková bublanina

Je to velmi rychlý dezert, který v této letní době pečeme rádi a často. ...
Vaříme express /11.07.17
Bramborové noky  se sýrovou omáčkou

Bramborové noky se sýrovou omáčkou

Jídlo, které dělám minimálně jednou týdně, je velmi snadné a opravdu výborné.

...

Vaříme express /18.10.16
Zapečené těstoviny s mletým masem

Zapečené těstoviny s mletým masem

Někdy k nim přidávám i opečenou klobásku.

Tereza Hájková, Ostrava

Vaříme express /31.07.15
Jarní nádivka s uzeným

Jarní nádivka s uzeným

Kdo má po ruce trochu kopřiv, může je také přidat.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /20.12.12
Losos s jogurtovým dipem

Losos s jogurtovým dipem

Lehká pochoutka.

Jitka Konečná, Frýdek-Místek

Vaříme express /13.08.16
Kuřecí játra na cibulce s kuskusem

Kuřecí játra na cibulce s kuskusem

Velmi jednoduchý recept hotový za pár minut.

Jana Stávková, Čejkovice

Vaříme express /07.08.12
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama