Reklama
Žampiony v kmínovém těstíčku
Fotogalerie:

Žampiony v kmínovém těstíčku

Evelína Macharová

Holešov
Jsme houbová rodina. Pokud není právě sezona a už nás nebaví houby sušené a mražené, kupujeme žampiony.
Evelína Macharová, Holešov

Ingredience

  • 500 g žampiony
  • 120 g mouka hladká
  • 1 vejce
  • 50 ml mléko
  • 2 stroužky česnek
  • 1/2 lžičky worcesterová omáčka
  • 1 a 1/2 lžičky kmín drcený
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • olej dle potřeby
  • 150 g majonéza
  • 50 g smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žampionové kloboučky (portobello) překrájíme na plátky mírně sklopeným nožem.
  2. krok2 Do mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme sůl, pepř a drcený kmín. Dále přidáme vejce, mléko, česnek, kapku worcesteru a metličkou vymícháme těstíčko. V případě potřeby zředíme mlékem nebo naopak zahustíme moukou.
  3. krok3 V pánvi rozehřejeme olej. Žampiony obalujeme v těstíčku a smažíme v oleji z obou stran (asi 2 minuty z každé strany) dozlatova.
  4. Majonézu zředíme smetanou a promícháme. Dochutíme ji solí a hrubě mletým pepřem.
  5. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.

    TIP: Žampionům portobello se také říká žampionové steaky. Mají otevřený klobouček a hodí se především na smažení. Jsou masitější a tmavší než klasické žampiony.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kaštanové orecchiette

Kaštanové orecchiette

Můžeš použít i kupované orecchiette.  Kateřina Gajová, Brno
Vaříme express /03.10.16
Smažené žampiony

Smažené žampiony

Když nemám lesní houby, jsou také dobré.

Jindřich Ostrý, Jablonec

Vaříme express /13.10.13
Stockholmské vejce

Stockholmské vejce

Důležité je správné ochucení. Žloutek se nesmí předčasně protrhnout ani uvařit ...

Vaříme express /22.03.16
Pomazánka na topinky

Pomazánka na topinky

Dětem moc chutná, už si ji připravují samy.

Schmidlovi, Chomutov

Vaříme express /09.02.13
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Drůbeží karbanátky s koriandrem

Drůbeží karbanátky s koriandrem

Zmizí ze stolu za pár minut.

Pavla Javůrková, Pardubice

Vaříme express /07.08.15
 

Nejnovější

Jogurtové langoše

Jogurtové langoše

Lída Holubová, Pelhřimov
Za pár korun /25.05.18
Vepřenky s medvědím česnekem

Vepřenky s medvědím česnekem

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.05.18
Salát s pečenými batáty

Salát s pečenými batáty

Podle receptu Lucie

Kozáčkové z Brna

Zdravě a chutně /25.05.18
Marcipánový dort SpongeBob

Marcipánový dort SpongeBob

Kristyna Uhrová, Vojkovice

Všehochuť /25.05.18
Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Výborný také s jahodami

Upečeno podle receptu Michaely Skácelové z Pardubic

Sladký život /25.05.18
Růžový moučník s jahodami

Růžový moučník s jahodami

Podle receptu

Heleny Cikhortové z Havířova

Sladký život /25.05.18
Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice

Škola vaření /24.05.18
Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník

Zdravě a chutně /24.05.18
Kuřecí plátky s pestem

Kuřecí plátky s pestem

Marta Hladíková, Benešov

Zdravě a chutně /24.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama