Reklama
Žampiony v kmínovém těstíčku
Fotogalerie:

Žampiony v kmínovém těstíčku

Evelína Macharová

Holešov
Jsme houbová rodina. Pokud není právě sezona a už nás nebaví houby sušené a mražené, kupujeme žampiony.
Evelína Macharová, Holešov

Ingredience

  • 500 g žampiony
  • 120 g mouka hladká
  • 1 vejce
  • 50 ml mléko
  • 2 stroužky česnek
  • 1/2 lžičky worcesterová omáčka
  • 1 a 1/2 lžičky kmín drcený
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • olej dle potřeby
  • 150 g majonéza
  • 50 g smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žampionové kloboučky (portobello) překrájíme na plátky mírně sklopeným nožem.
  2. krok2 Do mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme sůl, pepř a drcený kmín. Dále přidáme vejce, mléko, česnek, kapku worcesteru a metličkou vymícháme těstíčko. V případě potřeby zředíme mlékem nebo naopak zahustíme moukou.
  3. krok3 V pánvi rozehřejeme olej. Žampiony obalujeme v těstíčku a smažíme v oleji z obou stran (asi 2 minuty z každé strany) dozlatova.
  4. Majonézu zředíme smetanou a promícháme. Dochutíme ji solí a hrubě mletým pepřem.
  5. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.

    TIP: Žampionům portobello se také říká žampionové steaky. Mají otevřený klobouček a hodí se především na smažení. Jsou masitější a tmavší než klasické žampiony.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Jednoduchá, dobrá, dietní a zdravá pochoutka. Aneta Vavrová, Hradec Králové
Vaříme express /22.03.14
Mascarpone s jahodami

Mascarpone s jahodami

Lehký letní dezert.

Karin Urbančíková, Frýdlant nad Ostravicí

Vaříme express /29.05.17
Párek v zavinovačce

Párek v zavinovačce

Zvládne každý začátečník.

Petra Dědinová, Dolní Hbity

Vaříme express /25.02.14
Mletá pomazánka

Mletá pomazánka

Tato pomazánka chutná nejen celé naší rodině, ale také návštěvám.
Vaříme express /15.01.09
Brokolice s novými bramborami a sýrovou omáčkou

Brokolice s novými bramborami a sýrovou omáčkou

Snažím se připravovat samá zdravá jídla, a pokud jsou i rychle uvařená, tím ...
Vaříme express /09.04.09
Křenovo-ořechová omáčka

Křenovo-ořechová omáčka

Omáčka má skvělou originální chuť.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /27.06.15
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama