Výborné pohoštění pro teplé dny.
Lenka Červenáčková, Cheb
Ingredience
- 300 g žampiony
- 1 lžíce máslo
- trocha drceného kmínu
- sůl podle chuti
- 1 menší lilek
- 1 menší cuketa
- 1 cibule
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 3 lžíce olej
- pepř podle potřeby
- 1 mozzarella
- bazalkové pesto
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky, opečeme na másle a ochutíme drceným kmínem a solí.
-
Zeleninu omyjeme a vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky.
-
Ve velké pánvi wok rozpálíme olej a postupně orestujeme lilek, cuketu, cibuli, papriky a naposledy rajčata. Vše ochutíme solí a pepřem a necháme změknout. K zelenině přimícháme žampiony, na kostičky nakrájenou mozzarellu a jednotlivé porce ozdobíme bazalkovým pestem.