Reklama
Žampiony s hermelínem
Fotogalerie:

Žampiony s hermelínem

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Pečené žampiony plněné mletým masem a hermelínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 8 ks žampiony
  • 300 g mleté maso
  • 1 vejce
  • pepř, mletý kmín, majoránka, chilli
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • podravka, sůl
  • 90 g hermelín

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mleté maso, vejce, cibuli nakrájenou nadrobno, česnek utřený se solí, špetku pepře a chilli, mletý kmín, majoránku a podle chuti podravku.

  2. Žampiony očistíme, oloupeme, odstraníme nohy, které nadrobno nasekáme a přidáme do masové směsi.

  3. Hermelín nakrájíme na 8 dílků. Žampiony naplníme masovou směsí a do středu vtlačíme kostku hermelínu.

  4. Naplněné žampiony přendáme do zapékací mísy, mírně podlijeme vodou, vložíme do předehřáté trouby a 30 minut pečeme.

    Podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocná bowle

Ovocná bowle

Hodí se na oslavy a posezení s přáteli. Pavla Uličná, Kameničky
Vaříme express /30.07.16
Chlebíčky s mrkvovou pomazánkou

Chlebíčky s mrkvovou pomazánkou

Chlebíčky máme u nás doma moc rádi.

Jindřiška Novotná, Cheb

Vaříme express /09.07.14
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Trošku jsem se bála, že chuť těstovin a hub nebude dobře ladit, ale překvapilo mě, že ...

Vaříme express /17.03.13
Zapečený sýrový chléb

Zapečený sýrový chléb

Chleby můžeme použít jako rychlou večeři nebo pohoštění pro přátele. Využijeme i ...

Vaříme express /19.01.17
Kuskus s rajčaty

Kuskus s rajčaty

Výtečná kombinace surovin.

Pavla Smutná, Česká Lípa

Vaříme express /26.05.16
Rychlé toasty

Rychlé toasty

Nezdá se to, ale jsou dost syté.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /17.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu