Reklama
Žampiony s hermelínem
Fotogalerie:

Žampiony s hermelínem

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Pečené žampiony plněné mletým masem a hermelínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 8 ks žampiony
  • 300 g mleté maso
  • 1 vejce
  • pepř, mletý kmín, majoránka, chilli
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • podravka, sůl
  • 90 g hermelín

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mleté maso, vejce, cibuli nakrájenou nadrobno, česnek utřený se solí, špetku pepře a chilli, mletý kmín, majoránku a podle chuti podravku.

  2. Žampiony očistíme, oloupeme, odstraníme nohy, které nadrobno nasekáme a přidáme do masové směsi.

  3. Hermelín nakrájíme na 8 dílků. Žampiony naplníme masovou směsí a do středu vtlačíme kostku hermelínu.

  4. Naplněné žampiony přendáme do zapékací mísy, mírně podlijeme vodou, vložíme do předehřáté trouby a 30 minut pečeme.

    Podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bazalková fritáta

Bazalková fritáta

V létě se s vařením moc nezdržuji. Snažím se ušetřit co nejvíc času, abych...
Vaříme express /19.10.09
Kuřecí rizoto s baby karotkou

Kuřecí rizoto s baby karotkou

Klasika, která nikdy nezklame. Zasytí na oběd i na večeři a navíc je připravená za...

Vaříme express /25.04.17
Vepřová panenka s bazalkou

Vepřová panenka s bazalkou

Rychlé a chutné jídlo, které je možné udělat s různou přílohou.

Nikola Hyblerová, ...

Vaříme express /26.06.15
Škvarková pomazánka podle strejdy

Škvarková pomazánka podle strejdy

Radim Pekárek, Jihlava

Vaříme express /21.11.17
Sklářské žemlové knedlíky

Sklářské žemlové knedlíky

Do těsta můžeme přidat kysanou smetanu.

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /12.11.17
Vepřový plátek s vajíčky

Vepřový plátek s vajíčky

Rychle a chutně na stůl.

Aneta Zahradníková, Rychnov nad Kněžnou

Vaříme express /24.04.12
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama