Pečené žampiony plněné mletým masem a hermelínem.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno
Ingredience
- 8 ks žampiony
- 300 g mleté maso
- 1 vejce
- pepř, mletý kmín, majoránka, chilli
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- podravka, sůl
- 90 g hermelín
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme mleté maso, vejce, cibuli nakrájenou nadrobno, česnek utřený se solí, špetku pepře a chilli, mletý kmín, majoránku a podle chuti podravku.
-
Žampiony očistíme, oloupeme, odstraníme nohy, které nadrobno nasekáme a přidáme do masové směsi.
-
Hermelín nakrájíme na 8 dílků. Žampiony naplníme masovou směsí a do středu vtlačíme kostku hermelínu.
-
Naplněné žampiony přendáme do zapékací mísy, mírně podlijeme vodou, vložíme do předehřáté trouby a 30 minut pečeme.
Podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.