Reklama
Žampiony s hermelínem
Fotogalerie:

Žampiony s hermelínem

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Pečené žampiony plněné mletým masem a hermelínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 8 ks žampiony
  • 300 g mleté maso
  • 1 vejce
  • pepř, mletý kmín, majoránka, chilli
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • podravka, sůl
  • 90 g hermelín

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mleté maso, vejce, cibuli nakrájenou nadrobno, česnek utřený se solí, špetku pepře a chilli, mletý kmín, majoránku a podle chuti podravku.

  2. Žampiony očistíme, oloupeme, odstraníme nohy, které nadrobno nasekáme a přidáme do masové směsi.

  3. Hermelín nakrájíme na 8 dílků. Žampiony naplníme masovou směsí a do středu vtlačíme kostku hermelínu.

  4. Naplněné žampiony přendáme do zapékací mísy, mírně podlijeme vodou, vložíme do předehřáté trouby a 30 minut pečeme.

    Podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Stockholmské vejce

Stockholmské vejce

Důležité je správné ochucení. Žloutek se nesmí předčasně protrhnout ani uvařit ...
Vaříme express /22.03.16
Listové balíčky

Listové balíčky

Jako příloha je vhodný zeleninový salát.

Martina Nováková, Zubří

Vaříme express /11.09.13
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
Překvapení v kapustě

Překvapení v kapustě

Jako přílohu podávám  brambory.

Karel Kroupa, Praha

Vaříme express /30.09.13
Papriky plněné lečem

Papriky plněné lečem

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /24.10.19
Zbojnická svačinka

Zbojnická svačinka

Občerstvení pro malé i velké uličníky.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Vaříme express /12.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu