Část nebo všechna čerstvá rajčata můžeš nahradit sušenými rajčaty naloženými v oleji.
Ivana Kolářová, Prostějov
Ingredience
- 500 g žampionů s většími kloboučky
- na pokapání olivový olej
- trocha soli
- trocha čerstvě mletého bílého pepře
- 100 g krůtí šunky
- 100 g tvrdého sýra
- 100 g čerstvých rajčat
- špetka sušeného česneku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žampiony zbavíme nohy a oloupeme vrchní slupku. Vnitřky pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
-
Sýr nastrouháme, rajčata opláchneme a nasekáme na jemné kousky, šunku natrháme. Vše promícháme.
-
Žampiony naplníme připravenou směsí. Nakonec je ještě jednou pokapeme olivovým olejem a posypeme sušeným česnekem. Dáme zapéct na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Podáváme s tmavým pečivem.