Podle receptu
Šárky Urbanové z Klášterce
Ingredience
- 1 hrnek bulguru
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 100 g anglické slaniny v celku
- hrst hladkolisté petrželky
- několik snítek čerstvého rozmarýnu
- hrst pekanových ořechů
- 10 velkých žampionů
- olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bulgur vložíme do hrnce, zalijeme ho horkým zeleninovým vývarem a vaříme asi 10 minut. Po vypnutí ho necháme ještě dalších 10 minut pod pokličkou dojít.
-
Zatím oloupeme žampiony, opatrně odstraníme z hub nohy a nakrájíme je na malé kostičky. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Obojí postupně opečeme na oleji, přidáme pokrájenou slaninu a nakrájené houby.
-
Směs chvíli opékáme, pak vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, rozmarýn a nahrubo nasekané ořechy.
-
Směs vmícháme do připraveného bulguru a plníme jí připravené klobouky žampionů. Olejem vymažeme pekáček, rozložíme houby a vše pečeme při 200 °C asi 20 minut.