Reklama
Žampionové špecle
Fotogalerie:

Žampionové špecle

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jsou vyrobené z krupice a vajec.
Veronika Muráňová,
České Budějovice

Ingredience

  • 400 g špecle
  • 200 g žampiony
  • 100 g šunka
  • 100 g sýr eidam
  • špetka sůl
  • dle potřeby máslo na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony opláchneme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na rozpuštěném másle je krátce osmahneme spolu s nakrájenou šunkou.
  2. Vařené špecle (dají se koupit už hotové nebo jako polotovar, který musíme doma uvařit) přidáme ke směsi a lehce zahřejeme‚ aby se všechny chutě propojily.
  3. Na závěr ještě hotové jídlo podle chuti osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem. Špecle podáváme teplé se zeleninovou přílohou.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňová polévka s gorgonzolou

Dýňová polévka s gorgonzolou

Pozor, sýr je dost slaný Podle receptu Marka Peterky z Chebu
Vaříme express /09.10.18
Datlové balíčky

Datlové balíčky

Můžeš je podávat i bez přílohy jako jednohubky.

Silvie Laskavá, Příbram

Vaříme express /13.02.15
Střapatá placka z kedluben

Střapatá placka z kedluben

Podáváme ještě teplé s čerstvou zeleninou.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /10.07.15
Šunková pěna

Šunková pěna

Jednohubky s pěnou vypadají moc pěkně.

Libuše Vichrová, Deštná

Vaříme express /23.06.14
Dušená zelenina s klobásou

Dušená zelenina s klobásou

Andrea Nowaková,

Bohumín

Vaříme express /03.01.18
Farfalle s lososem

Farfalle s lososem

Příjemně lehké a osvěžující jídlo.

Hana Čekalová, Praha

Vaříme express /28.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu