Reklama
Reklama
Žampionové špecle
Fotogalerie:

Žampionové špecle

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jsou vyrobené z krupice a vajec.
Veronika Muráňová,
České Budějovice

Ingredience

  • 400 g špecle
  • 200 g žampiony
  • 100 g šunka
  • 100 g sýr eidam
  • špetka sůl
  • dle potřeby máslo na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony opláchneme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na rozpuštěném másle je krátce osmahneme spolu s nakrájenou šunkou.
  2. Vařené špecle (dají se koupit už hotové nebo jako polotovar, který musíme doma uvařit) přidáme ke směsi a lehce zahřejeme‚ aby se všechny chutě propojily.
  3. Na závěr ještě hotové jídlo podle chuti osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem. Špecle podáváme teplé se zeleninovou přílohou.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vejce plněná krabí pomazánkou

Vejce plněná krabí pomazánkou

Nejen o Velikonocích si můžeme připravit vařená vajíčka plněná skvělou pomazánkou z...
Vaříme express /31.03.17
Martinova bašta

Martinova bašta

Tato ostrá směs dokonale zasytí.Určitě vyzkoušej a nebudeš litovat.
Vaříme express /07.03.09
špekáčkové špízy

špekáčkové špízy

Komu už se omrzely opékané špekáčky, ať zkusí tento špíz.
Veronika Poláčková, ...
Vaříme express /23.12.11
Čtverečky s klobásou

Čtverečky s klobásou

Můžeme použít různé druhy klobás a sýrů. Kdo má rád pikantní mlsání, použije ...

Vaříme express /18.03.16
Šumavská zelnice

Šumavská zelnice

Tato polévka je chutná a velmi rychlá na přípravu. Milovníky zelí určitě ...

Vaříme express /17.10.12
Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Servíruj s bramborami a máš zdravou večeři.
Pavla Csejteyová, Netolice
Vaříme express /09.11.10
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama