Reklama
Reklama
Žampionové pirohy
Fotogalerie:

Žampionové pirohy

Hana Bezuchová

Černošice
Připravuji je jako pohoštění pro návštěvy.
Hana Bezuchová, Černošice

Ingredience

  • 50 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • 200 g žampiony
  • 1 lžíce kečup ostrý
  • 2 lžíce máslo
  • špetka pepř
  • 400 g těsto listové
  • 1-2 žloutek
  • špetka kmín
  • špetka semínka sezamová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a na pánvi osmažíme dozlatova. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a s kečupem a máslem přidáme k cibuli a slanině. Opepříme a za stálého míchání dusíme, až se tekutina odpaří.
  2. krok2 Listové těsto vyválíme na vále na sílu asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka nebo čtverce. Naplníme je částečně vychladlou směsí, okraje těsta navlhčíme a vidličkou je k sobě přimáčkneme.
  3. krok3 Troubu rozehřejeme na 180 °C. Na plech s pečicím papírem naskládáme pirohy a potřeme je rozšlehaným vejcem. Posypeme kmínem nebo sezamovým semínkem. Pirohy propíchneme vidličkou, aby při pečení unikala pára. Pečeme je asi 25 minut dozlatova. Ze surovin vytvoříme celkem přibližně 25 pirohů.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Omáčka s pepřem

Omáčka s pepřem

Hodí se k jehněčímu masu a ke zvěřině. Sabina Lukešová, Brno
Vaříme express /06.04.16
Hruškové vafle

Hruškové vafle

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.08.18
Kuskus s fazolemi

Kuskus s fazolemi

Ochutnala jsem ho u nás v čajovně.

Jana Mikulová, Praha

Vaříme express /13.10.15
Klasický vajíčkový salát

Klasický vajíčkový salát

Přikusujeme čerstvý celozrnný chléb.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /08.04.16
Krůtí plátek se sýrovou omáčkou

Krůtí plátek se sýrovou omáčkou

Drůbeží maso doplní výrazná chuť sýra.
Renata Warzelová, Otrokovice
...
Vaříme express /30.07.09
Rychlá celerová polévka

Rychlá celerová polévka

Celer není oblíbený, ale tato polévka je boží.
Barbora Gavláková, Havířov
Vaříme express /22.03.10
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama