Reklama
Žampionové pirohy
Fotogalerie:

Žampionové pirohy

Hana Bezuchová

Černošice
Připravuji je jako pohoštění pro návštěvy.
Hana Bezuchová, Černošice

Ingredience

  • 50 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • 200 g žampiony
  • 1 lžíce kečup ostrý
  • 2 lžíce máslo
  • špetka pepř
  • 400 g těsto listové
  • 1-2 žloutek
  • špetka kmín
  • špetka semínka sezamová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a na pánvi osmažíme dozlatova. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a s kečupem a máslem přidáme k cibuli a slanině. Opepříme a za stálého míchání dusíme, až se tekutina odpaří.
  2. krok2 Listové těsto vyválíme na vále na sílu asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka nebo čtverce. Naplníme je částečně vychladlou směsí, okraje těsta navlhčíme a vidličkou je k sobě přimáčkneme.
  3. krok3 Troubu rozehřejeme na 180 °C. Na plech s pečicím papírem naskládáme pirohy a potřeme je rozšlehaným vejcem. Posypeme kmínem nebo sezamovým semínkem. Pirohy propíchneme vidličkou, aby při pečení unikala pára. Pečeme je asi 25 minut dozlatova. Ze surovin vytvoříme celkem přibližně 25 pirohů.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pivařské jednohubky

Pivařské jednohubky

Jednohubky stvořené pánům na míru. Václav Brašnička, Borovany
Vaříme express /23.07.10
Hamburgery

Hamburgery

Podle vlastní chuti přidej jakoukoliv zeleninu.

Lucie Vaněčková, Lodhéřov

Vaříme express /10.10.16
Rybí hnízda

Rybí hnízda

Ideální jsou z filé nebo z pangasia.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /25.01.15
Vepřové plátky z jednoho pekáče

Vepřové plátky z jednoho pekáče

Chutě masa i zeleniny se dokonale propojí.
Karolína Skupová, Litoměřice
Vaříme express /09.01.13
Kuřecí špíz se zázvorem

Kuřecí špíz se zázvorem

Kousky masa by měly být stejně velké, aby se propekly.

Irena Válová, Vyškov

Vaříme express /09.07.17
Kuře na karí s jablky

Kuře na karí s jablky

Těsně před dokončením můžeš vmíchat ořechy.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /29.10.16
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama