Reklama
Žampionová polévka
Fotogalerie:

Žampionová polévka

Jana Bartečková

Pelhřimov

Má jemně navinulou chuť a křupavé tyčinky z listového těsta ji výborně doplňují.

Jana Bartečková, Pelhřimov

Ingredience

  • Ingredience
  • 3 brambory
  • 300 g žampiony
  • 250 ml smetana na vaření
  • 1 vrchovatá lžíce posekaný kopr
  • 1 lžíce hladka mouka
  • podle chuti sůl
  • 2 bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • Kmínové tyčinky
  • 1 listové těsto
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléko
  • podle potřeby kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Zalijeme je vodou, přidáme bobkové listy, nové koření a lžičku kmínu a přivedeme k varu. Teprve pak přidáme sůl.

  2. krok2

    Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky žampionů přidáme k vařícím se bramborám. Společně vaříme, dokud brambory i žampiony nezměknou.

  3. Ve smetaně rozšleháme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme očištěný nasekaný kopr, ocet, promícháme a ještě chvilku povaříme. Nakonec odstraníme z polévky kuličky koření a bobkové listy. Podle chuti ještě osolíme, případně okyselíme.

  4. krok4

    Na pomoučené podložce vyválíme listové těsto a rádýlkem je nakrájíme na obdélníčky o velikosti 2 x 8 cm. Tyto obdélníčky potřeme vejcem rozšlehaným s trochou mléka a vydatně posypeme kmínem.

  5. krok5

    Jednotlivé tyčinky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Upečeme je dozlatova. Podáváme je jako přílohu k polévce.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexické fazole

Mexické fazole

Chilli a pepřem rozhodně nešetři, jídlo by mělo být ostré. Ladislav ...
Vaříme express /12.10.16
Škvarková pomazánka podle strejdy

Škvarková pomazánka podle strejdy

Radim Pekárek, Jihlava

Vaříme express /21.11.17
Houbový koláč

Houbový koláč

Stačí trocha hub, a večeře je na světě!

Zuzana Večerková, Jihlava

Vaříme express /05.11.13
Krabí chilli pomazánka

Krabí chilli pomazánka

Krabí tyčinky mám doma pořád v mrazáku. Když mě překvapí návštěva, ...
Vaříme express /04.08.11
Játra na jehle

Játra na jehle

Tereza Alinčová, Jihlava

Vaříme express /14.08.18
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama