Reklama
Reklama
Žampionová polévka
Fotogalerie:

Žampionová polévka

Jana Bartečková

Pelhřimov

Má jemně navinulou chuť a křupavé tyčinky z listového těsta ji výborně doplňují.

Jana Bartečková, Pelhřimov

Ingredience

  • Ingredience
  • 3 brambory
  • 300 g žampiony
  • 250 ml smetana na vaření
  • 1 vrchovatá lžíce posekaný kopr
  • 1 lžíce hladka mouka
  • podle chuti sůl
  • 2 bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • Kmínové tyčinky
  • 1 listové těsto
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléko
  • podle potřeby kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Zalijeme je vodou, přidáme bobkové listy, nové koření a lžičku kmínu a přivedeme k varu. Teprve pak přidáme sůl.

  2. krok2

    Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky žampionů přidáme k vařícím se bramborám. Společně vaříme, dokud brambory i žampiony nezměknou.

  3. Ve smetaně rozšleháme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme očištěný nasekaný kopr, ocet, promícháme a ještě chvilku povaříme. Nakonec odstraníme z polévky kuličky koření a bobkové listy. Podle chuti ještě osolíme, případně okyselíme.

  4. krok4

    Na pomoučené podložce vyválíme listové těsto a rádýlkem je nakrájíme na obdélníčky o velikosti 2 x 8 cm. Tyto obdélníčky potřeme vejcem rozšlehaným s trochou mléka a vydatně posypeme kmínem.

  5. krok5

    Jednotlivé tyčinky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Upečeme je dozlatova. Podáváme je jako přílohu k polévce.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažený patizon

Smažený patizon

Pokud kukupujeme patizony, vybíráme menší, mají méně jadérek. Jaroslava Štefánková,...
Vaříme express /12.10.16
Tuňákový salát v tortille

Tuňákový salát v tortille

Zkus také se šunkou

Podle receptu Veroniky Pacákové z Aše

Vaříme express /02.07.18
Vaječná pomazánka se žervé

Vaječná pomazánka se žervé

Zvládnou ji připravit i trochu starší děti.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Vaříme express /04.02.17
Špagety s kuřecím masem

Špagety s kuřecím masem

Maso můžeš nahradit sójovými kostkami.
Hana Kupková, Ostrava
Vaříme express /11.11.10
Tlačenkový salát

Tlačenkový salát

Chutná nejlépe s čerstvým chlebem.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /27.01.15
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Miluji zeleninu a  tahle polévka je  přímo vynikající !

Eliška Peníšková, ...

Vaříme express /27.09.12
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama