Reklama
Žampionová polévka
Fotogalerie:

Žampionová polévka

Jana Bartečková

Pelhřimov

Má jemně navinulou chuť a křupavé tyčinky z listového těsta ji výborně doplňují.

Jana Bartečková, Pelhřimov

Ingredience

  • Ingredience
  • 3 brambory
  • 300 g žampiony
  • 250 ml smetana na vaření
  • 1 vrchovatá lžíce posekaný kopr
  • 1 lžíce hladka mouka
  • podle chuti sůl
  • 2 bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • Kmínové tyčinky
  • 1 listové těsto
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléko
  • podle potřeby kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Zalijeme je vodou, přidáme bobkové listy, nové koření a lžičku kmínu a přivedeme k varu. Teprve pak přidáme sůl.

  2. krok2

    Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky žampionů přidáme k vařícím se bramborám. Společně vaříme, dokud brambory i žampiony nezměknou.

  3. Ve smetaně rozšleháme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme očištěný nasekaný kopr, ocet, promícháme a ještě chvilku povaříme. Nakonec odstraníme z polévky kuličky koření a bobkové listy. Podle chuti ještě osolíme, případně okyselíme.

  4. krok4

    Na pomoučené podložce vyválíme listové těsto a rádýlkem je nakrájíme na obdélníčky o velikosti 2 x 8 cm. Tyto obdélníčky potřeme vejcem rozšlehaným s trochou mléka a vydatně posypeme kmínem.

  5. krok5

    Jednotlivé tyčinky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Upečeme je dozlatova. Podáváme je jako přílohu k polévce.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené kaiserky

Zapečené kaiserky

Rychlá a chutná večeře. Pavlína Burdová, Krupka
Vaříme express /30.08.12
Zeleninové fazole

Zeleninové fazole

Rychlá večeře pro chlapy.
Jan Machů, Želechovice nad Dřevnicí
Vaříme express /12.07.12
Těstoviny s olivami a pestem

Těstoviny s olivami a pestem

Těstoviny jsou hotové během pár minut a dobrá večeře pro hladovou rodinu je hned na ...
Vaříme express /20.02.10
Rýžový koláč se zeleninou

Rýžový koláč se zeleninou

Pokud mám doma zbytek vařeného nebo pečeného kuřecího masa, koláč jím oživím.

Jana...

Vaříme express /18.01.17
Šunkovo-zeleninové tortilly

Šunkovo-zeleninové tortilly

Tyhle tortilly jsou lehké, moc chutné a určitě to pravé pro piknik s přáteli.

Petra ...

Vaříme express /02.08.12
Pikantní polévka

Pikantní polévka

Chutnala nám právě proto, že je výraznější.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /11.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu