Reklama
Žampionová polévka
Fotogalerie:

Žampionová polévka

Jana Bartečková

Pelhřimov

Má jemně navinulou chuť a křupavé tyčinky z listového těsta ji výborně doplňují.

Jana Bartečková, Pelhřimov

Ingredience

  • Ingredience
  • 3 brambory
  • 300 g žampiony
  • 250 ml smetana na vaření
  • 1 vrchovatá lžíce posekaný kopr
  • 1 lžíce hladka mouka
  • podle chuti sůl
  • 2 bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • Kmínové tyčinky
  • 1 listové těsto
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléko
  • podle potřeby kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Zalijeme je vodou, přidáme bobkové listy, nové koření a lžičku kmínu a přivedeme k varu. Teprve pak přidáme sůl.

  2. krok2

    Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky žampionů přidáme k vařícím se bramborám. Společně vaříme, dokud brambory i žampiony nezměknou.

  3. Ve smetaně rozšleháme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme očištěný nasekaný kopr, ocet, promícháme a ještě chvilku povaříme. Nakonec odstraníme z polévky kuličky koření a bobkové listy. Podle chuti ještě osolíme, případně okyselíme.

  4. krok4

    Na pomoučené podložce vyválíme listové těsto a rádýlkem je nakrájíme na obdélníčky o velikosti 2 x 8 cm. Tyto obdélníčky potřeme vejcem rozšlehaným s trochou mléka a vydatně posypeme kmínem.

  5. krok5

    Jednotlivé tyčinky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Upečeme je dozlatova. Podáváme je jako přílohu k polévce.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance

Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance

Je to takové příjemné pohoštění, jen tak na zakousnutí, třeba když večer zajdou ...
Vaříme express /20.08.14
Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Před zapečením můžeš přidat strouhaný sýr.

Helena Vebrová, Kolín

Vaříme express /16.06.14
Sýrové hranolky

Sýrové hranolky

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná

Vaříme express /24.10.18
Brambory s uzeninou, fialovým a zeleným květákem

Brambory s uzeninou, fialovým a zeleným květákem

Různé druhy květáku kupuji na trhu.

Daniela Schachlová, Ostrava

Vaříme express /12.11.15
Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Chutné a syté jídlo, které se nepřejí.

Marcela Gottsteinová, Pardubice

Vaříme express /11.04.16
Salát s kuřetem a kuskusem

Salát s kuřetem a kuskusem

K obědu nebo večeři je vždycky dobrý salát. U tohoto pokrmu je to vlastně všechno ...

Vaříme express /05.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu