Reklama
Žampionová polévka
Fotogalerie:

Žampionová polévka

Jana Bartečková

Pelhřimov

Má jemně navinulou chuť a křupavé tyčinky z listového těsta ji výborně doplňují.

Jana Bartečková, Pelhřimov

Ingredience

  • Ingredience
  • 3 brambory
  • 300 g žampiony
  • 250 ml smetana na vaření
  • 1 vrchovatá lžíce posekaný kopr
  • 1 lžíce hladka mouka
  • podle chuti sůl
  • 2 bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • Kmínové tyčinky
  • 1 listové těsto
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléko
  • podle potřeby kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Zalijeme je vodou, přidáme bobkové listy, nové koření a lžičku kmínu a přivedeme k varu. Teprve pak přidáme sůl.

  2. krok2

    Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky žampionů přidáme k vařícím se bramborám. Společně vaříme, dokud brambory i žampiony nezměknou.

  3. Ve smetaně rozšleháme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme očištěný nasekaný kopr, ocet, promícháme a ještě chvilku povaříme. Nakonec odstraníme z polévky kuličky koření a bobkové listy. Podle chuti ještě osolíme, případně okyselíme.

  4. krok4

    Na pomoučené podložce vyválíme listové těsto a rádýlkem je nakrájíme na obdélníčky o velikosti 2 x 8 cm. Tyto obdélníčky potřeme vejcem rozšlehaným s trochou mléka a vydatně posypeme kmínem.

  5. krok5

    Jednotlivé tyčinky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Upečeme je dozlatova. Podáváme je jako přílohu k polévce.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestové balíčky

Chřestové balíčky

Radana Růžičková, Praha
Vaříme express /04.03.18
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Vaříme express /23.04.18
Brynzová polévka s koprem

Brynzová polévka s koprem

Jednoduchá a osvěžující polévka.
Iveta Stanovská, Hlučín
Vaříme express /29.03.10
Krémová bramboračka

Krémová bramboračka

Jestli máš rád houby, uvař si se mnou tuhle vynikající polévku.
Petra Žaloudková, ...
Vaříme express /25.01.10
Šunková rolka s chřestem a máslovou omáčkou

Šunková rolka s chřestem a máslovou omáčkou

Tahle paráda musí nadchnout každého.

       Olga Zárubová, ...

Vaříme express /28.06.16
Rohlíčky plněné cibulí

Rohlíčky plněné cibulí

Chutnají skvěle zejména při posezení s přáteli.

Martina Jiroutková, Znojmo

Vaříme express /26.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu