Reklama
Žampionová polévka
Fotogalerie:
 

Žampionová polévka

Romana Vlková
Romana Vlková
Hlinsko
Tato polívka je u nás moc oblíbená a nemá chybu.
Romana Vlková, Hlinsko

Ingredience

  • 1 brambory strouhané
  • 1 masox
  • špetka kmín drcený
  • 1 smetana 12%
  • 4-5 trojúhelníčků sýr smetanový tavený
  • snítka petrželka
  • mouka hladká dle potřeby
  • 12 žampiony čerstvé
  • 1 lžička tymián
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hrnci usmažíme nakrájené žampiony.
  2. krok2 Podlijeme vodou a přidáme na kolečka nastrouhaný brambor.
  3. krok3 Přisypeme veškeré koření a vaříme asi 10 minut, dokud brambor nezměkne.
  4. krok4 Do polévky přimícháme tavené smetanové sýry a zahustíme smetanou.
  5. krok5 Ozdobíme petrželkou a podáváme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

S medvědím česnekem

S medvědím česnekem

Roste divoce na vlhčích místech u nás v lese.  Renata Slavíčková, Velké...
Vaříme express /22.07.16
Zapečený bochník

Zapečený bochník

Tenhle chleba provoní celou kuchyni.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /15.02.17
Těstoviny s lilkem

Těstoviny s lilkem

Lilky a cukety s oblibou používám, skvěle ladí s chutí česneku a různých bylinek.

...
Vaříme express /22.04.17
Vaječná pomazánka se žervé

Vaječná pomazánka se žervé

Zvládnou ji připravit i trochu starší děti.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Vaříme express /04.02.17
Šunkové roličky

Šunkové roličky

Podávej s bramborovou kaší posypanou osmaženou cibulkou.

Eliška Herdzinová, Dolní ...

Vaříme express /09.01.13
Svěží salát se sýrem

Svěží salát se sýrem

Uzený sýr mu dodá skvělou a zajímavou chuť.

Dáša Kočí, Žatec

Vaříme express /09.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu